Comunicat de presă - CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

 •  Comunicate
230 afişări

Mai sunt 12 zile până se încheie înscrierile la Gală Premiilor Participării Publice

309ff099-75ed-419c-be4e-78cee5985448

Cetățeni obișnuiți, grupuri de cetățeni sau organizații care au reușit să convingă autoritățile să rezolve probleme ale comunităților sunt invitați să-și înscrie poveștile până pe 31 ianuarie, la cea de-a VII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P).

Pentru că ambii actori contează la fel de mult, invităm și exemple ale administrației publice, care demonstrează preocupare pentru consultarea și implicarea publicului în luarea unor decizii cu impact pentru comunitate.

Gala Premiilor Participării Publice este despre oamenii care decid să participe în procesul luării deciziilor publice și despre autoritățile care înțeleg să consulte cetățenii înainte de a hotărî în numele lor.

Persoanele interesate să se înscrie la Gală sunt rugate să completeze formularul online. Ghidul pentru completarea formularului online este disponibil aici: link ghid.

Poveștile premiate la Gală anul trecut vorbesc despre cum implicarea în luarea deciziilor publice duce la schimbări pozitive pentru comunități:

* Asigurarea fondurilor necesare achiziționării unor medicamente citostatice esențiale

* Ora de religie în școli a devenit opțională

* Înscrierea clădirilor de la mina Petrila pe lista patrimoniului industrial

* Asfaltarea unui drum și repararea unui pod în localitatea Vizurești

* Fonduri pentru decontarea diagnosticării leucemiilor și cancerelor limfatice

* Stoparea defrișărilor și oprirea construcțiilor unor clădiri în parcurile IOR și Tineretului

* Curățarea a două gropi de gunoi din apropierea Mediașului

'O campanie premiată la Gală care a revenit de curând pe agendă este campania pentru reconversia și valorificarea clădirilor ce au aparținut complexului minier din Petrila. Planul inițial al administrației locale era demolarea. Un grup de oameni a gândit că respectivele clădiri nu sunt o problemă ci o resursă. Au convins Ministerul Culturii să le includă în patrimoniul industrial, salvându-le de la demolare. Acum, primăria, împreună cu petrileni și ne-petrileni stau la aceeași masă și stabilesc împreună cum pot fi valorificate respectivele clădiri. Este un caz care arată foarte clar cum, dacă decizia publică este deschisă, toată lumea are de câștigat.' Oana Preda, Director Executiv CeRe

Mai multe detalii (fotografii de la eveniment, discursurile video de pe scenă și catalogul poveștilor premiate) despre ediția din 2015 a Galei găsiți aici: http://www.ce-re.ro/g3p/g3p-editia-VI

Cea de-a VII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice este organizată de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene în România.

Partenerii instituționali ai G3P, ediția 2016 sunt:

Romanian-American Foundation

Institutul Aspen România

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj

Facultatea de Științe Politice a Universității din București

***

Centrul de Resurse pentru participare publică — CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru că deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. CeRe ajută și oferă asistență grupurilor de oameni sau organizațiilor care doresc să se implice în felul în care România este guvernată.

Lucrăm cu peste 20 de grupuri din toată țara care, fie că au reușit să oprească construcții ilegale, fie că au reușit să facă autoritățile să asculte cetățenii și să replanteze teii tăiați, construiesc un nou proiect de țară, una în care oamenii se implică în deciziile orașului sau țării lor.

Eveniment derulat în cadrul proiectului 'Participarea publică pe înțelesul tuturor', proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

www.eeagrants.org

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres