Se lansează Activist 24/7- prima platformă în care cetăţenii îşi găsesc cauzele potrivite pentru ei

Toţi cetăţenii care vor să fie parte din schimbarea deciziilor publice au de acum un spaţiu dedicat - platforma online Activist 24/7 - www.activist247.ro.

Activist 24/7 este platforma care face cunoştinţă activiştilor cu grupurile şi organizaţiile potrivite pentru ei. CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică a creat astfel un instrument care ajută grupurile şi organizaţiile să mobilizeze activiştii care vor să se implice, în funcţie de timpul de care dispun şi de preocupările lor.

Mobilizarea este foarte importantă atunci când dorim schimbarea unor decizii publice, iar Activist 24/7 ne va ajuta să strângem rândurile.

Pentru că spiritul activist nu depinde neapărat de apartenenţa la o organizaţie, ci mai mult de cauzele pe care le îmbrăţişăm, pe Activist 24/7, din câteva click-uri,orice cetăţean poate deveni activist.

Organizaţiile şi grupurile de iniţiativă care au deja o cauză pentru care luptă se pot înscrie pe platformă pentru a crea acţiuni şi pentru a trimite notificări tuturor activiştilor care cred în cauza lor.

Acţiunile care se vor găsi pe platformă pot fi acţiuni în mediul online (semnături pe petiţii, trimiteri de e-mailuri către decidenţi etc.) pentru aceia care pot susţine cauze civice mai degrabă din faţa calculatorului, dar şi chemări la acţiune în mediul offline (participări la şedinţe de consiliu, proteste, flash mob-uri etc.).

***

Platforma Activist 24/7 este o idee a CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi deocamdată este în faza pilot. Centrul de Resurse pentru participare publică - CeRe este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este de a acţiona pentru că deciziile publice să răspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali. CeRe ajută şi oferă asistenţă grupurilor de oameni sau organizaţiilor care schimbă starea de fapt din jurul lor. Lucrăm cu peste 20 de grupuri din toată ţara care, fie că au reuşit să oprească construcţii ilegale, fie că au reuşit să facă autorităţile să asculte cetăţenii şi să replanteze teii tăiaţi, construiesc un nou proiect de ţară, una în care oamenii se implică în deciziile oraşului sau ţării lor.