Spectacol caritabil: "Noi suntem... dincolo de cuvinte"

Artişti din muzica pop-rock românească se reunesc în preajma sărbătorilor pentru un eveniment caritabil organizat de Fundaţia Inimă pentru Inimă în Bucureşti, duminică, 13 decembrie, ora 19:00, la Berăria H.

Evenimentul are menirea de a strânge fonduri pentru finalizarea unui centru de hipoterapie (*), destinat recuperării copiilor cu abilitaţi deosebite (ADHD, autism, sindrom Down).

Spectacolul caritabil va fi susţinut de Aurelian Temişan, Lora, Miki (K-pital), Tudor Turcu, Tavi Colen, Florin Apostol, Laura Stone, Publika, Orchestra Hipnotique, corul de copii Andante, copiii Fundaţiei Inimă pentru Inimă, iar prezentatori vor fi Laura Stone şi Gabi Jugaru.

Copiii din centrele Fundaţiei vor prezenta spectacol de dans, de tradiţii populare de Crăciun, dar şi obiecte realizate manual: icoane pictate pe sticlă, ornamente şi felicitări de Crăciun.

Accesul se face în baza unei donaţii la intrare (minim 15 lei) în incinta Berăriei H, banii obţinuţi fiind donaţi Fundaţiei.

Se vor putea face donaţii suplimentare în timpul spectacolului sau în conturile: RO61RNCB0263028918020001 (lei) şi RO34RNCB0263028918020002 (euro), BCR Râmnicu Vâlcea.

Centrul de hipoterapie, situat în staţiunea Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, face parte dintr-un proiect finalizat parţial în anul 2013. Acesta cuprinde spaţii de cazare, cabinete medicale de recuperare şi un spaţiu exterior în suprafaţă de 6000 mp.

Fondurile obţinute prin acest eveniment sunt necesare pentru amenajarea exterioară a terenului, a grajdurilor pentru căi, a padocului şi a manejului închis.

Prin construirea centrului, Fundaţia oferă suport copiilor cu abilităţi deosebite (ADHD, autism, sindrom Down, etc), în procesul de recuperare. O parte din personalul angajat provine din beneficiari ai proiectelor Fundaţiei, deveniţi astăzi medici, psihologi, kinetoterapeuţi şi medici veterinari.

Copiii vor simţi efectele benefice ale hipoterapiei printr-o împletire a muncii terapeuţilor cu forţa psihică, mişcarea şi afecţiunea calului.

Fundaţia Inima pentru Inimă, organizaţie non-profit înfiinţată în 1997, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, a demarat proiecte de dezinstituţionalizare, socializare, integrare socială şi familială, prevenire, abandon familial şi şcolar, voluntariat, socializare prin sport şi recuperare.

În cei 19 ani de activitate a construit 11 case familiale, cabinete de consiliere şi a preluat peste 2000 de copii din centre de plasament, din şapte judeţe, care, prin intermediul proiectelor implementate de fundaţie, şi-au găsit un drum decent în viaţă.

(*) Hipoterapia sau terapia asistată de cai este o formă de medicină alternativă ce are ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor din domeniile senzorial, motor, cognitiv, emoţional, socio-comportamental.