Comunicat de presă - Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare

 •  Comunicate
279 afişări

'Alăptarea e Iubire' merge în 'Orașul lui Brâncuși'

3b2b6f62-fad3-4664-b06f-0a9f649919ae

Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, în colaborare cu Primăria Târgu-Jiu și Photography Studio, are bucuria să prezinte și la Târgu Jiu campania națională 'Alăptarea e iubire', lansată de tânăra organizație împreună cu un studio de fotografie dedicat familiei și copiilor.

În cadrul campaniei, în Centrul Pietonal — Aleea Trandafirilor din Târgu Jiu, vor fi expuse în perioada 2 — 12 decembrie fotografiile realizate de Cristina Nichituș Roncea cu mămici alăptând, în straie naționale, ilustrând nevoia stringentă de întoarcere la această tradiție strămoșească.

'Este o onoare pentru Asociație și autoarea fotografiilor să se afle alături de lucrările extraordinare ale lui Brâncuși, care cuprind și înfățișează, așa cum își propune și campania noastră, sentimentul plenar de iubire', au declarat organizatoarele, dr. Iulia Boia Balint și dr. Roxana Hristianovici, medici pediatri și consultante în alăptare cu certificat internațional (IBCLC).

Dr. Roxana Hristianovici va susține gratuit două prezentări cu privire la alăptare, puericultură și diversificare în alimentația copilului. Este de menționat că în urma acestor cursuri, tații vor primi un Atestat de Puericultură, pentru a obține 10 zile libere de concediu paternal + 5 zile din partea Statului Român, conform Legii 210/1999, art. 4, alin 1.

Reprezentanții primăriei au răspuns prezent la inițiativa Asociației din București. 'Sper să aibă rezultatul așteptat această expoziție, oamenii să înțeleagă că nu e o rușine să fie alăptați copiii în public. Să citim mai mult, să ne informăm mai mult despre alăptat, mai ales că primii doi ani sunt cei mai importanți în viața unui copil și noi, părinții, avem datoria să facem tot ce ne stă în putință pentru a le da un start bun în viață', a declarat Adrian Tudor, viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu.

Așadar, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare îi așteaptă pe tinerii părinți și viitori părinți la cursurile gratuite care vor avea loc sâmbătă și duminică, 28 și 29 noiembrie, în Strada Stanciovici Brănișteanu Nr. 3 (fostă Olteniței) urmând ca a doua zi după sărbătorirea Zilei Naționale a României, Primăria Târgu Jiu să inaugureze expoziția 'Alăptarea e Iubire' de Cristina Nichituș Roncea, în Centrul Pietonal — Aleea Trandafirilor.

Expoziția s-a aflat până acum pe simezele Muzeului Municipiului București, la Palatul Șuțu, cât și la Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Guști', instituții partenere ale acestui proiect, unde Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare a susținut și mai multe acțiuni. Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — 'Investește în oameni !', a primit aprecierea unor personalități culturale ca marea soprană Mariana Nicolesco, dr. Paula Popoiu, profesorul Ilie Bădescu, directorul Institutului de Sociologie 'Dimitrie Guști' al Academiei Române, Peter Hurley, cunoscutul irlandez îndrăgostit de tradițiile românești, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică, ș.a.

Campania 'Alăptarea e iubire' conține fotografiile a zeci de mame și bebeluși alăptați din România și informează gravidele și mamele cu privire la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății de a alăpta exclusiv primele 6 luni și de a continua alăptarea cel puțin 2 ani.

'Rata alăptării exclusive până la 6 luni era de doar 12,6% în 2011, în condițiile în care 98% dintre femei pot să alăpteze dacă au informații corecte, susținerea familiei și a cadrelor medicale și dacă apelează la un consultant în lactație certificat pentru a preveni sau a depăși momentele dificile din timpul alăptării', afirmă Mara Popescu, membră fondatoare a Asociației.

'Alăptarea este o călătorie, o poveste superbă care începe imediat după naștere — pentru care însă te pregătești de dinaintea nașterii — și care trebuie să continue atât cât protagoniștii sunt fericiți', consideră dr. Roxana Hristianovici și dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, medici pediatri, consultanți în alăptare și membre fondatoare ale Academiei mamelor și Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare.

'Până recent, a alăpta era cel mai firesc lucru, dar am ajuns acum, după atâtea înstrăinări de condiția umană, ca alăptatul să fie un eveniment. O asemenea expoziție este un eveniment dătător de speranță!', afirmă doamna Solunca-Moise, cunoscut eseist la Ziarul Lumină al Patriarhiei Române și publicist și redactor la revista Academică a Academiei Române.

Mai multe detalii puteți găsi pe PhotographyStudio.ro, Pedilactis.ro și Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare

Mara Popescu

Vicepreședinte Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres