Bucuresti, 21 noiembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul fondurilor europene, doamna Aura Răducu, s-a întâlnit cu doamna comisar european Corina Cre?u

Ieri, 20 noiembrie 2015, comisarul european pentru politica regională Corina Creţu s-a întâlnit la Bucureşti cu ministrul fondurilor europene Aura Răducu.

Doamna comisar european a felicitat-o pe doamna ministru pentru învestitură şi i-a urat succes în activitatea care urmează.
'Ne concentrăm pe îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante din Acordul de Parteneriat şi programele operaţionale, pe pregătirea proiectelor mari dar şi pe lansarea cât mai rapidă a cererilor de propuneri de proiecte pentru IMM-uri, ONG-uri, pentru educaţie şi sănătate. În plus, urmărim crearea unei capacităţi administrative şi a unui sistem de management mai simplu, transparent şi în permanentă comunicare cu beneficiarii - sunt proiecte ambiţioase, dar sunt convinsă că vom reuşi, cu sprijinul echipei', a afirmat doamna Aura Răducu, ministrul fondurilor europene.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre finalizarea programelor operaţionale 2007-2013 şi accelerarea implementării programelor noi, aferente perioadei 2014-2020. De asemenea, au fost abordate teme legate de proiectele fazate şi proiectele retrospective, precum şi de efortul autorităţilor de a adopta măsuri menite să crească eficienţa utilizării fondurilor structurale şi de coeziune.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul fondurilor europene structurale şi de investiţii 2014-2020 şi al Instrumentelor Structurale 2007-2013 în România, îndeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operaţionale: Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 (POS Transport), Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu), Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013 (POSCCE), Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013 (POAT 2007-2013), Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 (POC), Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020).

Ministerul Fondurilor Europene - Unitatea de Comunicare
E-mail: [email protected]