COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...100 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h. in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 10 Intre 10:00 si 14:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h in Județul Sibiu;

Bucureşti, 14 decembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

La 14 decembrie a.c., la Berlin, Costin Borc, viceprim-ministru, ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi Iris Gleicke, secretar de stat parlamentar în Ministerul Federal al Economiei şi Energiei, au prezidat cea de a IX-a sesiune a Consiliului de Cooperare Economică Româno-German.

A fost analizat stadiul relaţiilor economice şi comerciale dintre România şi Germania şi au fost identificate soluţii pentru dinamizarea acestora. Totodată, au fost discutate modalităţi de încurajare a investiţiilor germane în România şi de diversificare a proiectelor de cooperare economică atât pe piaţa comunitară cât şi pe pieţe extra-europene, inclusiv în sistemul de formare profesională de tip dual, care va contribui la dezvoltarea sustenabilă a investiţiilor germane în România.

Demnitarul român şi-a manifestat dorinţa de intensificare a colaborării în domeniul high tech, prin implementarea elementelor inovatoare, astfel încât creşterea competitivităţii firmelor din ambele state să determine creşterea competitivităţii industriei europene.

Au fost stabilite, în context, intensificarea schimbului de misiuni economice, a participărilor la târguri şi expoziţii organizate în ambele ţări, a schimburilor de expertiză în activitatea sistemelor camerale din cele două ţări, precum şi eficientizarea platformei de dialog interguvernamental, Viceprim-ministrul Costin Borc propunând ca următoarea reuniune să aibă loc la Bucureşti, în a doua jumătate a lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie 2016.

Informaţii de background:
Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează 1/5 din comerţul exterior al ţării noastre, aspect subliniat de creşterea schimburilor comerciale bilaterale în medie cu 8-10% în cursul ultimilor 6 ani. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro).
Potrivit datelor statistice BNR din 30.09.2015, Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (cca. 7 miliarde euro).

Din delegaţia română condusă de viceprim-ministrul Costin Borc au făcut parte reprezentanţi ai ministerelor Economiei, Comerţului şi Relaţiei cu Mediul de Afaceri, Afacerilor Externe, Energiei, Transporturilor, Finanţelor Publice, Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţiei ARIES, ai companiilor CNADR şi SN CFR SA precum şi ai Ambasadei României la Berlin.

Delegaţia germană, condusă de Iris Gleicke, secretar de stat parlamentar în Ministerul Federal al Economiei şi Energiei, a inclus reprezentanţi ai Comitetului pentru Relaţiile cu Estul al Economiei Germane (Ostausschuss der Deutschen Wirtscahft), Asociaţiei oamenilor de afaceri germani pentru comerţul cu Europa de est (Osteuropaverein), ai Organismului german de stat pentru promovarea comerţului şi investiţiilor (Germany Trade and Invest), ai Asociaţiei oamenilor de afaceri pentru promovarea economiei materiale, achiziţiilor şi aspectelor logistice - Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V., ai Camerei de comerţ româno-germane din Bucureşti, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai unor firme germane (Bilfinger, Still GmbH, Lufthasa Technik A.G., Premium Aerotec - Grup Airbus, BayWa).

Biroul de Presă al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri