COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...100 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h. in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea;

Campania 'Student bun de Crăciun' a Universităţii din Bucureşti a ajuns la ediţia a VI-a

Asociaţiile studenţeşti din cadrul Universităţii din Bucureşti au demarat şi în anul 2015 campania caritabilă 'Student bun de Crăciun', prin care zeci de copii, precum şi persoane nevoiaşe beneficiază de daruri în alimente, dulciuri, jucării şi alte donaţii.

Campania 'Student bun de Crăciun', aflată la cea de-a şasea ediţie, reuneşte mai multe evenimente de factură socială şi caritabilă, organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, printre care: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea şi împărţirea cadourilor pentru persoanele nevoiaşe.

Şi în acest an, mai multe asociaţii studenţeşti din cadrul UB şi-au făcut publice campaniile umanitare pe care le desfăşoară. Printre campaniile organizate se numără:

'Moş Nicolae este la Universitatea din Bucureşti!'
Campania s-a derulat în perioada 10 noiembrie - 4 decembrie 2015 şi a fost organizată de Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Călăraşi (D.G.A.S.P.C.).

Scopul a fost acela de a colecta jucării, cărţi, dulciuri, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale educaţionale, rechizite etc. Pentru copiii şi tinerii instituţionalizaţi din cadrul Centrului de Plasament 'Sfântul Ştefan' din comună Perişoru, judeţul Călăraşi.

Concertul Caritabil de Colinde 'După Datini, Colindăm'
Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO), din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă 'Justinian Patriarhul' din Bucureşti, organizează, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cea de-a cincea ediţie a Concertului de colinde cu scop caritabil 'După datini, colindăm'.

Concertul va avea loc luni, 14 decembrie 2015, de la ora 18:00, la Biblioteca Naţională a României (Bd. Unirii, nr. 22) şi va fi susţinut de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române şi Corul Cantus Domini al Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO).

Intrarea la concert este liberă.

Banii obţinuţi vor fi donaţi către Centrul de Îngrijiri Paleative Sf. Nectarie, din cadrul Fundaţiei 'Bucuria ajutorului'.

Serata de Crăciun, proiect caritabil al Asociaţiei Studenţilor la Istorie 'Dacia'
Proiectul caritabil Serata de Crăciun are drept obiectiv implicarea studenţilor şi a cadrelor universitare din Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti în strângerea de fonduri. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii de la Centrul de Plasament 'Pinocchio'.

În cadrul evenimentului vor fi organizate târguri de Crăciun în cadrul facultăţii, o licitaţie cu obiecte donate şi o petrecere. Sunt de asemenea binevenite donaţiile constând în jucării, cărţi, materiale educative, cât şi în bani pentru produse alimentare (dulciuri, fructe).

Donaţiile pot fi făcute în perioada 2-10 decembrie la Facultatea de Istorie, în holul de la etajul I în intervalul 10:00-18:00.

'Fii şi tu spiriduş!'
Asociaţia Studenţilor Fizicieni a Universităţii din Bucureşti organizează marţi, 15 decembrie 2015, evenimentul caritabil 'Fii şi tu spiriduş !' în vederea strângerii de haine, jucării, rechizite, cărţi şi alte donaţii pentru copiii instituţionalizaţi. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Fizică (Str. Atomiştilor, nr. 405), de la ora 20:00.

Campania umanitară 'Artă-n dar'
În perioada 7-10 decembrie, Asociaţia Studenţilor la Matematică şi Informatică organizează o serie de evenimente umanitare în vederea strângerii de fonduri, ce vor fi donate unui caz social.

Astfel, sunt programate 4 evenimente:

Seara de Teatru - 7 decembrie, ora 20:00, Colegiul Naţional 'Gh. Şincai', Bucureşti

Seara de Boardgames - 8 decembrie, ora 20:00, Have a Cigar Pub

Seara de Stand-up - 9 decembrie, ora 19:00, Racing Pub

Seara de muzică - 10 decembrie, ora 22:00, Racing Pub

Donaţiile se fac zilnic în holul Facultăţii de Matematică (Str. Academiei, nr. 14), unde voluntarii îşi aşteaptă vizitatorii cu prăjituri, ceai, cafea, ciocolată caldă, brăţări şi alte obiecte lucrate manual.

'Operaţiunea Moş Crăciun'
Asociaţia Studenţilor Biologi recrutează 'spiriduşi' pentru a le aduce bucurie celor mici!

În cadrul campaniei pot fi donate haine, rechizite, încălţăminte, jucării, bani, pentru ajutorarea a 50 de copii din familii nevoiaşe care se află sub ocrotirea Parohiei Rodica Moşoiu din sectorul 2, Bucureşti. Donaţiile se fac zilnic la sediul Facultăţii de Biologie (Splaiul Independenţei, nr. 91-95, sala 6, subsol).

Elsa Christmas Charity
De Crăciun, Asociaţia Studenţilor în Drept (ELSA) invită studenţii şi toţi oamenii mărinimoşi să doneze haine, cărţi, jucării, bani şi alte cadouri pentru a fi dăruite copiilor nevoiaşi din satul Izvoru, comuna Gogoşari, judeţul Giurgiu.

Voluntarii asociaţiei primesc donaţii zilnic, între orele 10:00 - 20:00, în faţa Aulei Magna a Facultăţii de Drept (Bd. Kogălniceanu, nr. 36-46).