Eveniment: România Durabilă - AGRIBUSINESS
De la finanţarea afacerii la fiscalizarea veniturilor

Bucureşti, 17 noiembrie 2015: AGRIBUSINESS începe sa fie un termen din ce în mai mai consacrat pentru a defini modul de dezvoltare a economiei în zona rurală:

Fermierii români au nevoie de sprijin pentru a deveni competitivi în piaţa europeană. Fermele româneşti, fie de familie, fie aparţinând unor entităţi economice de anvergură, sunt cele pe care contăm atunci când calculăm contribuţia agriculturii la formarea PIB-ului României.

Regimul fiscal şi de reglementare în domeniul agribusiness trebuie să contribuie la dezvoltarea sectorului şi să stimuleze formarea de capital brut în spaţiul rural românesc.

Sursele de finanţare şi soluţiile de administrare: finanţare bancară, leasing pentru echipamente şi utilaje agricole, finanţări europene pentru agricultură, ajutoare instituţionale pentru fermierii români.

Organizarea unui lanţ economic profitabil: de la antreprenorul rural la lanţul comercial urban, de la producătorul agricol la piaţa de gros, de la investiţie şi trudă la profit şi bunăstare.

Bruxelles - noutăţi europene pentru fermierii români, reglementări şi direcţii de dezvoltare.

Ianuarie 2016 - modificări fiscale cu impact în agribusiness: taxe, impozite, scutiri.

Toate aceste subiecte vor fi analizate şi dezbătute de cunoscuţi experţi din industrie şi din afara ei, în cadrul evenimentului România Durabilă - AGRIBUSINESS ce va avea loc marţi, 17 noiembrie, în Bucureşti, la Hotel InterContinental, sala Opera, începând cu ora 9:00. Evenimentul se adresează reprezentanţilor companiilor din diverse ramuri ale agriculturii, precum şi mediului de afaceri în ansamblul său.

Experţii invitaţi care se vor adresa mediului de afaceri sunt:
Traian Halalai, Preşedinte, EximBank
Doina Topala, Director Direcţia IMM, CEC Bank
Veronica Toncea, Director General, Fondul de Garantare a Creditului Rural
Camelia Şucu, Preşedinte, ABUNDIA - Piaţa de Gros
Nawaf Salameh, Fondator şi Preşedinte, Alexandrion Grup România
Felix Daniliuc, General Manager, Raiffeisen Leasing
Liviu Rogojinaru, Vicepreşedinte, CNIPMMR
Corneliu-Teofil Teaha, Fondator şi General Manager, Teaha Management Consulting
Alex Jurconi, Expert Afaceri Publice şi Dezvoltare Strategică

Evenimentul România Durabilă - AGRIBUSINESS propune participanţilor luări de pozitie, analize şi studii comparative la nivel european în dezbateri deschise, propice schimbului de informaţii şi consultanţă.

Evenimentul România Durabilă - AGRIBUSINESS este organizat de The Associates şi Ad Media Consult şi va fi moderat de jurnalistul economic Daniel Apostol.

Evenimentul Romania Durabila - AGRIBUSINESS este organizat în parteneriat cu CEC Bank, EximBank, Raiffeisen Leasing, Alexandrion Grup, ABUNDIA - Piaţa de Gros, Fondul de Garantare a Creditului Rural, Camera de Comerţ şi Industrie a Romaniei, Teaha Management Consulting şi cu sustinerea BNI Romania.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Agerpres, Revista 22, HotNews, Economistul, EconomicZoom.ro, Calea Europeană, DeBizz, Curs de Guvernare si RisCo.

Detalii despre agendă, vorbitori şi temele dezbătute în cadrul evenimentului puteţi găsi şi pe site-ul dedicat: http://romaniadurabila.ro/agricultura-2015/

Participarea la eveniment este gratuită şi se face pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile.

Contact de presa:

Ramona RAICU