COD GALBEN: 06-08-2020 ora 14 Intre 14:45 si 19:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h in Județul Olt, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 06-08-2020 ora 14 Intre 14:15 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 - 60 km/h in Județul Argeş, Județul Giurgiu, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman;

Monica Macovei: Solicit prim-ministrului Cioloş să verifice, prin Corpul de Control, cum sunt trataţi de instituţiile statului răniţii de la Revoluţie

Europarlamentarul Monica Macovei a depus astăzi, 23 decembrie 2015, la Guvern, un memoriu, prin care îi cere prim-ministrului Dacian Cioloş să trimită Corpul de Control la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, aflat în subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru a verifica modul în care sunt trataţi şi situaţia cu care se confruntă unii din răniţii invalizi nerevizuibili de la Revoluţie.

'Toţi trebuie să recunoaştem şi să respectăm meritele celor răniţi în Revoluţie şi ale familiilor care au suferit pierderi la Revoluţie, pentru că sacrificiul lor ne-a adus libertatea. De aceea, trebuie să fim atenţi la modul în care sunt trataţi de instituţiile statului toţi cei care au fost răniţi în Revoluţie', a declarat Monica Macovei.

Memoriul este adresat şi ministrului Muncii, Claudia-Ana Costea. Memoriul depus se bazează pe sesizările pe care le-a transmis doamna Corina Untilă, Preşedinta Asociaţiei 17 Decembrie 1989 a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate de la Timişoara.

Redăm integral textul memoriului depus la Guvern:

'23 decembrie 2015

Stimate domnule Prim-ministru,
Stimată doamnă ministru,

În calitate de deputat în Parlamentul European şi reprezentant al alegătorilor români, vă aduc la cunoştinţă situaţia cu care se confruntă unii din răniţii invalizi nerevizuibili de la Revoluţie şi vă solicit trimiterea Corpului de Control al Primului Ministru la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, aflat în subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice.

Există suspiciuni cu privire la felul intenţionat necuviincios şi "dictatorial" în care sunt trataţi răniţii din Revoluţia română de către instituţiile statului, conform memoriului pe care mi l-a trimis doamna Corina Untilă, Preşedinta Asociaţiei 17 Decembrie 1989 a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate de la Timişoara şi sesizării apărute în ziarul Ziua de Vest din data de 21 decembrie 2015.

Instituţiile statului, în aplicarea prevederilor art. 6, alin. (2) a Legii 119/2010, de '(...) verificare a încadrării în grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă (...)' au chemat-o pe doamna Untilă pentru investigaţii. În timpul expertizei de la INEMRCM, efectuată în perioada 15-17 decembrie 2015, doamna Untilă nu a fost investigată corespunzător diagnosticului, de pildă nu i s-a făcut tomografie computerizată sau rezonanţă magnetică.

Tratamentul personalului medical a fost complet lipsit de consideraţia cuvenită unui pacient cu grad de invaliditate ÎI, care deţine şi calitatea de rănit în Revoluţie. O decizie privind gradul de invaliditate trebuie luată cu mijloace medicale adecvate şi complete, fără a fi bazată pe interpretări tendenţioase ale unor analize minimale.

Caracterizând tratamentul care i s-a aplicat la INEMRCM, doamna Untilă a afirmat 'Noi suntem martorii incomozi ai Revoluţiei Române.'

Împărtăşesc preocuparea legiuitorilor de a elimina impostorii ce abuzează în mod nedemn de privilegiile acordate revoluţionarilor, dar aceste măsuri nu trebuie să afecteze negativ victimele reale ale Revoluţiei române, aşa cum sunt membrii Asociaţiei 17 Decembrie 1989 a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate de la Timişoara, toţi supuşi la acelaşi tratament de către INEMRCM. România trebuie să recunoască şi să respecte meritele celor răniţi şi ale familiilor care au suferit pierderi la Revoluţie, căci sacrificiul lor ne-a adus libertatea.

Vă rog să transmiteţi rezultatul verificărilor dumneavoastră atât doamnei Untilă, cât şi mie.

Cu deosebită consideraţie,

Monica Macovei