COD GALBEN: 26-10-2021 Intre 00:20 si 06:00 se va semnala intensificări locale ale vântului care vor depăși temporar 55 - 60 km/h in Județul Caraş-Severin;

29.12.2015

Informare de presă
Rezultatele controalelor inspectorilor ANSVSA în perioada 12 - 22 decembrie

Controalele inspectorilor din cadrul Direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene precum şi a municipiului Bucureşti au continuat în perioada 12 decembrie-22 decembrie 2015, prin verificarea unui număr de 2.422 de unităţi.

Controalele oficiale au fost efectuate în: unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, pieţe agro-alimentare, unităţi de tip hypermarket, supermarket, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi unităţi de alimentaţie publică.

Neregulile descoperite în timpul controalelor desfăşurate în acest interval, au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 498 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 207 avertismente şi 291 amenzi în valoare de 605.140 de lei.
De asemenea, au fost emise 8 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 24 de ordonanţe de interzicere a activităţii.
Au fost retrase de la comercializare aproximativ 4.000 de kg de produse alimentare (de origine animală şi non-animală) şi 6.647 bucăţi de ouă, improprii pentru consumul uman.

Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, menţionăm:

• depozitarea si etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

• comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau  în spaţii neînregistrate sanitar veterinar;

• lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;

• nerespectarea programului de autocontrol;

• manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

• nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor.

Numărul de telefon al 'Call Center'-ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor

Serviciul Comunicare