COD GALBEN: 21-01-2021 ora 10 Intre 10:00 si 13:00 se va semnala local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului. in Județul Cluj; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 10 Intre 10:00 si 11:30 se va semnala - local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Covasna;

Preşedinte interimar Adrian Ţolea: Domnul Purcaru este un personaj confuz şi demagog

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, reacţionează la declaraţiile consilierului judeţean Mircea Purcaru, spunând despre acesta că este un personaj confuz şi demagog. Totodată, Ţolea clarifică situaţia postului de administrator public al judeţului Arad şi explică necesitatea acestuia în cadrul Consiliului Judeţean.

'Aş vrea să aduc câteva precizări, nu atât pentru domnii consilieri Sulincean sau Purcaru, cât pentru cetăţenii judeţului Arad. De peste două luni de zile, încă din data de 6 iulie, atunci când domnul Ioţcu a plecat în concediu, sunt la conducerea Consiliului Judeţean Arad. Tot de atunci Consiliul Judeţean funcţionează cu un singur vicepreşedinte, iar din data de 24 iulie şi fără administrator public. În toată această perioadă am avut de luat decizii foarte importante pentru Consiliul Judeţean, pentru funcţionalitatea Consiliului Judeţean, dar şi pentru bună derulare a proiectelor pe fonduri publice şi europene. De peste două luni de zile semnez toate documentele ca ordonator principal de credite. Mi-am asumat şi îmi voi asuma în continuare decizii importante în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean şi activitatea de aici. Aceşti consilieri demagogi nu înţeleg, sau mai bine zis se prefac că nu înţeleg, necesitatea unui administrator public. Din moment ce postul există în organigramă şi este vacant, este obligaţia mea să organizez un concurs pentru ocuparea lui. Existenţa acestui post este normală şi necesară pentru o mai bună funcţionare a Consiliului Judeţean', a declarat Adrian Ţolea.

În acelaşi timp, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad spune că, spre deosebire de Mircea Purcaru, care dă pe la ANIF atunci când îşi aduce aminte, el lucrează zilnic de dimineaţa şi până seară pentru a acoperi atribuţiile preşedintelui, unui vicepreşedinte şi ale administratorului public.

'Spre deosebire de domnul Purcaru, care în calitate de director al ANIF Arad merge la serviciu când îşi aduce aminte, eu lucrez în fiecare zi de dimineaţa şi până seara la orele 18:00-19:00. Funcţia de preşedinte interimar, dar şi lipsa unui vicepreşedinte şi a unui administrator public, mă obligă să fac acest lucru şi să acopăr şi atribuţiile care ar trebui să revină celor două posturi rămase vacante. Aceleaşi considerente şi probleme m-au obligat să renunţ şi la concediul de odihnă pe care îl aveam programat în această vară. De altfel, domnul Purcaru habar nu are ce probleme sunt la ANIF, o altă dovadă a acestui fapt petrecându-se la dezbaterea pentru Strategia de Dezvoltare a Judeţului Arad, atunci când acesta nu a fost în stare să lege două fraze, fugind din sală la momentul în care cei prezenţi, primari şi specialişti, au ridicat probleme pe teme de îmbunătăţiri funciare, probleme şi întrebări la care domnul Purcaru, în calitatea sa de director, ar fi trebuit să răspundă', a mai declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Ţolea l-a taxat pe Mircea Purcaru şi pe plan politic, spunând despre acesta că şi-a dovedit calităţile de lider de partid atunci când a fost părăsit de absolut toţi aleşii locali pe care PC i-a avut în judeţul Arad.

'Dacă în ceea ce priveşte ANIF ne-am lămurit, în ceea ce priveşte calităţile de politician şi de lider de partid ale domnului Purcaru putem trage aceeaşi concluzie. Nu le are nici pe acestea ! Acest fapt l-am putut constata cu toţii atunci când aproape toţi aleşii locali, primari sau consilieri PC, au ales să părăsească partidul. În ceea ce priveşte consilierii judeţeni, ambii colegi pe care i-a avut domnul Purcaru l-au părăsit. Probabil că în final, domnul Purcaru va rămâne în continuare un om confuz, demagog şi singur, ţinându-se de mânuţă cu domnul Tăriceanu', a încheiat Adrian Tolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

09.09.2015
Consiliul Judeţean Arad - Cabinet Preşedinte