Secretarul de Stat al Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Alexandru Năstase, împreună cu o delegaţie a Departamentului, participă pentru a doua oară la cea de a 18-a ediţie a Târgului Expo Real, cea mai mare expoziţie europeană pentru proiecte imobiliare şi investiţii la nivel internaţional. Standul României, la care Departamentul participă în calitate de expozant, este organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK).

Azi, 5 octombrie 2015, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat a organizat în cadrul târgului conferinţa 'Înveşt în România - building successful business' dedicată promovării avantajelor competitive ale României. Conferinţa moderată de Răzvan Iorgu, Managing Director CBRE România, s-a bucurat de prezenţa în rândul audienţei a unor companii importante la nivel global şi a oamenilor de afaceri din diferite domenii, interesaţi de oferta de ţară a României. De asemenea, au luat cuvântul Viorel Ciocoiu, Director în cadrul Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Direcţia Investiţii Străine şi Stamatis Sapkas, Director de Investiţii al Globalworth Real Estate Investments.

Alexandru Năstase a prezentat publicului de specialitate climatul investiţional al ţării noastre, realizările economice ale României de la începutul anului până în prezent - atragerea de investiţii străine directe (ISD) în valoare de 2084 milioane de euro în primele 7 luni ale anului, cu aproape 60% mai mult ca perioada similară a anului trecut, creşterea PIB cu 3,7% în primul semestru al anului 2015, comparativ cu acelaşi semestru al anului 2014. Totodată, oficialul român a prezentat evoluţia pieţei imobiliare din România şi a evidenţiat oportunităţile de dezvoltare ale acestui sector, avantajele de care investitorii beneficiază, oferite de statul român, cum ar fi schemele de ajutor de stat în valoare totală de 1,2 miliarde euro pentru sprijinirea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea cu 5% a contribuţiilor sociale la angajator precum şi noul Cod Fiscal care va intra în vigoare din ianuarie 2016 şi care va conduce la relaxare fiscală, prin îmbunătăţirea condiţiilor oferite climatului investiţional din România.

'Anul 2015 va marca probabil revenirea segmentului industrial - o tendinţă care s-a conturat de-a lungul ultimilor ani prin numeroase oferte de investiţii şi care este de aşteptat să sporească, datorită cererii în creştere de spaţii industriale în zone rurale şi interesului sporit pentru dezvoltări noi', a declarat oficialul român. 'Suntem aici pentru a oferi cea mai bună asistenţă celor ce vor să se angajeze în implementarea unor proiecte noi. Ne dorim că România să fie alegerea investitorilor în Uniunea Europeană !'

Expo Real se desfăşoară în perioada 5 - 7 octombrie 2015. În acest an iau parte la eveniment 1692 de expozanţi din 33 de ţări.

Compartiment Comunicare şi Relaţii Publice