COD GALBEN: 30-11-2021 Intre 05:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului ce local vor depăşi la rafală 55-65 km/h in Județul Mehedinţi;

Proiectul MOVE - calea inovativă spre locuri de muncă şi mici afaceri

Inovarea, incluzând în acest concept şi inovarea socială, a fost cuvântul cheie care a modelat derularea Proiectului strategic 'MOVE - Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare', implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, în calitate de Solicitant.

Aproape 900 de persoane din Regiunile Nord-Vest şi Centru au avut ocazia să participe la programe integrate inovative, care au susţinut dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor transversale şi/sau comune mai multor ocupaţii absolut necesare pe o piaţă a muncii în continuă schimbare.

Finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o durată de implementare de 20 luni, urmând a se finaliza la 30 noiembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului 'MOVE - Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare' l-a constituit creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor fără loc de muncă, în special a şomerilor de lungă durată şi a şomerilor tineri din Regiunea Centru şi Regiunea Nord-Vest în urma participării la un program integrat de servicii personalizate şi inovatoare.

Proiectul a permis parteneriatului un contact direct cu angajatorii şi autorităţile locale în scopul unor colaborări reciproc avantajoase care au creat, la final, valoare adăugată pentru comunităţile implicate, efect legat indisolubil de inovarea socială.

Prin intermediul proiectului, şomerii, persoanele în căutarea unui loc de muncă şi persoanele inactive au fost sprijinite pentru găsirea unui loc de muncă durabil sau pentru iniţierea unei afaceri. Rezultatele obţinute sunt remarcabile, depăşind nivelul previzionat. Între aceste amintim:

- 892 persoane din categoriile mai sus amintite au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională;

- 379 şomeri de lungă durată au participat la programe integrate inovative

- 747 persoane au participat la programe de formare profesională

- 228 persoane şi-au găsit un loc de muncă

- 20 de afaceri au fost înfiinţate

Beneficiile proiectului au fost prezentate în data de 25 noiembrie 2015, în cadrul Conferinţei finale, organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, la care au participat 70 de persoane - beneficiari ai activităţilor proiectului, parteneri şi colaboratori.

Proiectul Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare - MOVE a fost implementat de un consorţiu format din: Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud - solicitant, AJOFM CLUJ, Asociaţia Inceptus România, RSC Consulting SRL, Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman şi Desarrollo de Estrategias Exteriores SA, Spania.