COD PORTOCALIU: 31-07-2021 ora 10 Intre 1 august se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat COD GALBEN: 31-07-2021 ora 23 Intre 23:35 si 00:40 se va semnala intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice, local averse ce vor cumula peste 20...25 l/mp, grindină de mici dimensiuni. in Județul Bacău, Județul Galaţi, Județul Vrancea; COD GALBEN: 31-07-2021 ora 23 Intre 23:00 si 00:00 se va semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, averse care vor cumula 20...25 l/mp, grindină de mici dimensiuni in Județul Bihor;

Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul demolării ilegale a imobilelor din str. Broşteanu nr. 4 şi nr. 6 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea începerii urmăririi penale împotriva proprietarului SC Rubin Gold 2004 SRL şi a funcţionarilor responsabili din Primăria Capitalei şi din Primăria Sectorului 1.

Firma SC Rubin Gold 2004 SRL a demolat fără autorizaţie un corp de clădire din str. Broşteanu nr. 4 şi ornamentele clădirii din str. Broşteanu nr. 6 în seara zilei de 4 iulie 2009. Întrucât imobilul se află în zonă construită protejată nr. 95 Polonă, fapta constituie infracţiune.

În urma apelurilor la 112, Poliţia Locala Sector 1 a constatat fapta printr-un proces verbal în ziua savârsirii faptei.

Desi au fost înstiintati de fapta, nici functionarii Primariei Capitalei nici functionarii Primariei Sectorului 1 nu au formulat plângere penala împotriva faptuitorului. Dimpotriva, Primaria Capitalei a initiat iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti un Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui bloc de 40 de metri înaltime pe terenurile din str. Brosteanu nr. 4, Calea Dorobanti nr. 16-18 si str. Eminescu nr. 27. Pe locatia imobilului demolat din str. Brosteanu nr. 4 este proiectat accesul la bloc.

Plângerea penala pentru demolare a fost formulata de Asociatia Salvati Bucurestiul. Parchetul de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 a clasat plângerea (echivalentul NUP în noul Cod de procedura penala).

Asociatia Salvati Bucurestiul a contestat solutia Parchetului la Sectia Penala a Judecatoriei Sector 1. Prin hotarârea pronuntata în 04.12.2015 în dosarul 64073/ 299/ 2015, Judecatoria Sectorului 1 a admis plângerea si a trimis dosarul la Parchetul de pe lânga Judecatoria Sectorului1 în vederea începerii urmaririi penale.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul

Procesul a fost realizat în cadrul proiectului  Instrumente pentru accesul la justitie al ONG-urilor, finantat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Programului Fondului ONG în România. Continutul acestui comunicat nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE, 2009-2014. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org. Pentru informatii despre Fondul ONG accesati www.fondong.fdsc.ro.