"World Ballet Stars", cu Alina Cojocaru, la Lincoln Center's Rose Hall din New York

Institutul Cultural Român din New York, în parteneriat cu RA Entertainment, Mara Society şi Baletul Operei Naţionale Bucureşti, are plăcerea de a vă invita la excepţionala gală de balet: "WORLD BALLET STARS într-o seară prezentată de ALINA COJOCARU & Opera Naţională Bucureşti", în data de 9 decembrie 2015, ora 19,30. Acest spectacol unic are loc la Jazz at Lincoln Center's Rose Hall şi reuneşte balerini de top din România şi staruri ale baletului internaţional:

ALINA COJOCARU (România) - Opera Naţională Bucureşti & English National Ballet - Londra

TAMARA ROJO (Spania)  - English National Ballet - Londra

ULYANA LOPATKINA (Rusia) -  Mariinsky Theatre - Sankt Petersburg

DANIIL SIMKIN (Rusia) -  American Ballet Theatre în New York City

FRIEDEMANN VOGEL (Germania) - Stuttgart Ballet

OSIEL GOUNEO (Cuba) -  Norwegian National Ballet

ISAAC HERNANDEZ (Mexic) - English National Ballet - Londra

DANIEL ULBRICHT (SUA)  - New York City Ballet

BIANCA FOTA (România) - Opera Naţională Bucureşti

SENA HIDAKA (Japonia) Opera Naţională Bucureşti

DAWID TRZENSIMIECH (Polonia) - Opera Naţională Bucureşti

MARINA MINOIU (România) - Opera Naţională Bucureşti

ROBERT ENACHE (România) - Opera Naţională Bucureşti

SHUHEI YOSHIDA (Japonia) - Opera Naţională Bucureşti

ALEXANDRA GAVRILESCU (România) - Opera Naţională Bucureşti

BOGDAN CĂNILĂ (România) - Opera Naţională Bucureşti

JOHAN KOBBORG (Danemarca) - Opera Naţională Bucureşti.

În program:

"Adagio-ul trandafirului"  (from Frumoasă din pădurea adormită)

Coregrafia după Marius Petipa/ muzica Piotr Ilici Ceaikovski

Dansează: Alina Cojocaru, Johan Kobborg, Isaac Hernandez, Daniel Ulbricht si Daniil Simkin

Radio and Juliet  (fragment)

Coregrafia Edward Clug/ muzica Radiohead

Dansează Bianca Fota şi Dawid Trzensimiech

Diana şi Acteon

Coregrafia după Agrippina Vaganova/ muzica Cesare Pugni, aranjament muzical John Lanchbery dansează Sena Hidaka şi Osiel Gouneo

No Man's Land  (pas de deux)

Coregrafia Liam Scarlett/ muzica: fragmente din Harmonies Poetiques et Religieusesde Franz Liszt dansează Alina Cojocaru şi Johan Kobborg

Les Bourgeois

Coregrafia Ben van Cauwenbergh/muzica Jacques Brel dansează Daniil Simkin

With You

Coregrafia Ross McCaw/ muzica Carl Reinecke dansează Marina Minoiu şi Robert Enache

Marguerite şi Armand  (fragment)

Coregrafia Frederick Ashton /muzica Franz Liszt dansează Alina Cojocaru, Dawid Trzensimiech şi Johan Kobborg

Manon  (pas de deux)

Coregrafia Kenneth MacMillan/ muzicaJules Massenet dansează Bianca Fota, Dawid Trzensimiech

Tango  (fragment)

Coregrafia Edward Clug/ muzica Milonga Triste de HugoDiazsi Querer deReneDepere
dansează Alexandra Gavrilescu şi Bogdan Cănilă

Moartea lebedei

Coregrafia Mikhail Fokine /muzica Camille Saint-Saens dansează Ulyana Lopatkina

Dama cu camelii (pas de deux)

Coregrafia John Neumeier /muzica Frederic Chopin dansează Alina Cojocaru şi Friedemann Vogel

Lebăda neagră (pas de deux)

Coregrafia după Marius Petipa/ muzica Piotr Ilici Ceaikovski dansează Tamara Rojo şi Isaac Hernandez

Les Lutins coregrafia Johan Kobborg/ muzicaHenri Wieniawskisi Antonio Bazzini
Dansează Daniel Ulbricht, Shuhei Yoshida şi Alina Cojocaru

Anumite momente coregrafice sunt acompaniate de muzică live, interpretată de:  Melanie Genin  (Franţa) - harpă, Gregory Harrington  (Irlanda) - vioară,  Mihai Marica  (România) - violoncel şi Matei Varga  (România) - pian.

Alina Cojocaru dansează în prezent în cadrul Baletului Naţional Englez şi este artist onorific şi invitat permanent la Opera Naţională Bucureşti. Alina Cojocaru colaborează şi cu Baletul din Hamburg, unde are de asemenea statutul de invitat permanent. Cu un repertoriu extrem de bogat şi diversificat, Alina Cojocaru este câştigătoarea celor mai prestigioase premii din lumea dansului, printre care se numără: Premiul 'Dansatoarea anului' oferit de Critică de dans germană în 2012, 'Benois de la Danse' pentru Cea mai bună dansatoare (2012 şi 2004), Premiul 'Balerina Deceniului' (Moscova, 2010), Premiul 'Nijinski' pentru Cea mai bună dansatoare (2004), 'Internationaler Movimentos Tanz Preis' (2004) şi multe altele. Alina Cojocaru continuă să danseze cu cele mai importante companii de balet din lume.

Acest spectacol extraordinar pune în valoare nu doar talentul de excepţie al dansatorilor, ci şi generozitatea lor, pusă în beneficiul Companiei de balet a Operei Naţionale Bucureşti.

Răzvan Dinu

Romanian Cultural Institute in New York