Comunicat de presă - Asociația Europa Digitală

 •  Comunicate
168 afişări

Conceptul WEB-ONG continuă misiunea în țară Google are primul ONG partener certificat în România

8c9c57ae-d203-45f7-a39c-72f34e63f9a2

Puțin peste 50% dintre ONG-urile românești aleg să se promoveze online, iar 81,58% dintre acestea nu au aplicat niciodată pentru o finanțare destinată ONG-urilor, majoritatea motivând lipsa de resurse și lipsa de cunoaștere cu privire la modalitățile de aplicare.

Majoritatea oamenilor nu au încredere și nu ajută ONG-urile deoarece acestea nu reușesc să comunice eficient cu grupurile-țintă și comunitățile, se arată în studiul 'Cât de prezențe sunt ONG-urile printre români?', realizat de iVOX.ro, în perioada 1-31 martie 2015, pe un eșantion format din 7.713 persoane.

În acest context, Asociația 'Europa Digitală' continuă proiectul național 'WEB-ONG', demarat în luna ianuarie 2015, în țara noastră, prin care și-a propus să dezvolte capacitățile de promovare a ONG-urilor, implicit să crească încrederea românilor în organizațiile neguvernamentale.

Proiectul prevede construirea paginilor web pentru cele aproximativ 30% dintre ONG-urile care nu dețin website de prezentare, deși acest lucru este obligatoriu atunci când acestea aplică la orice tip de finanțare. Totodată, prin aderarea la proiectul 'Web-ONG', se facilitează accesul ONG-urilor la diverse granturi internaționale, printre care și Google Ad Grants for nonprofits, care oferă organizațiilor o sponsorizare lunară de 10.000 de dolari, pe care o pot folosi pentru publicitatea online în motorul de căutare Google.

În primul trimestru al anului, conceptul 'Web-ONG' s-a bucurat de un succes notabil în România, iar Asociația 'Europa Digitală' a devenit primul ONG partener certificat Google din țara noastră, având în echipă 5 specialiști Google Certificați, coordonați de președintele Remus Lucuț, de asemenea specialist Google certificat.

'Ne bucurăm foarte mult că proiectul WEB-ONG a avut succes în România, dovadă face faptul că am obținut certificatul de Partener Google și am reușit să integrăm sistemele TIC în activitatea ONG-urilor din România, să creștem rata de absorbție a fondurilor naționale și internaționale oferite pentru dezvoltarea organizațiilor non-profit și, mult mai important, să creștem gradul de încredere a populației în organizațiile neguvernamentale. Drumul nostru nu se oprește aici, mai avem foarte mult de muncă, dar suntem ferm convinși că societatea civilă, reprezentată de ONG-uri, va deveni un factor cheie în ecuația democrației din țara noastră. Prin munca noastră, ne dorim să facilităm interacțiunea și comunicarea între organizațiile non-profit, comunitate, Guvern etc. Și să stimulăm cooperări între ONG-uri', declară Remus Lucuț, președintele Asociației 'Europa Digitală'.

Înscrierile la proiectul dedicat ONG-urilor se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/web-ong/

Sursă — Asociația 'Europa Digitală', primul ONG Partener Certificat Google din România:

https://www.google.com/partners/?sourceid=awo&subid=ro-ro-ha-g_prt-hasearch&gclid=CjwKEAjwotmoBRCc6LWd2ZnkuBYSJACyt2quw4hjLgw0xre84Ndy4ro2J-EnrOJnpZqf3CKlSnodyBoCCKrw_wcB&hl=ro#a_profile; idtf=7739798492;

Sursă rezultate sondaj: http://europadigitala.ro/wp-content/uploads/2015/07/Cât-de-prezente-sunt-ONG-urile.pdf

Remus Lucuț

Președinte Asociația Europa Digitală

Transmite,

Dr. Tănase Tasente

Director General Plus Communication

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe