COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 01:45 si 05:15 se va semnala local - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Botoşani; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 15-10-2019 ora 23 Intre 23:45 si 05:15 se va semnala local - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Galaţi, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 15-10-2019 ora 23 Intre 23:15 si 05:15 se va semnala local - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Suceava, Județul Neamţ, Județul Vrancea;

Festival dedicat Zilei Naţionale a României la Opera Comică pentru Copii

În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, la Opera Comică pentru Copii are loc Festivalul Zilei Naţionale a României. În cadrul acestui eveniment, publicul are ocazia să ia parte la spectacole de gală, cu invitaţi consacraţi ai scenei româneşti: Felicia Filip, Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa, alături de elevii olimpici din Orchestră Colegiului Naţional 'George Enescu' din Bucureşti, dirijată de Gheorghe Iliuţă, împreună cu soliştii şi baletul Operei Comice pentru Copii.

'Decembrie înseamnă, pentru cei mai mulţi dintre noi, luna cadourilor, a surprizelor şi a vacanţei. Moş Nicolae şi Moş Crăciun sunt fără îndoială cei mai aşteptaţi oaspeţi ai acestui sezon, iar până la întâlnirea cu ei, avem un alt motiv de sărbătoare: Ziua Naţională a României, căreia anul acesta i-am dedicat un festival cu invitaţi speciali. Iarna este anotimpul istoriei noastre: 1 decembrie - ziua creării României Mari, 22 decembrie - ziua revoluţiei noastre salvatoare, 15 ianuarie - ziua marelui poet Mihai Eminescu şi, totodată, a Culturii Române, 24 ianuarie - ziua Unirii Principatelor', a declarat soprana Felicia Filip, managerul instituţiei.

Evenimentul se adresează întregii familii, oferind atât programe educative - concertul lecţie despre vocile operei, susţinut de soprană Felicia Filip împreună cu soliştii Operei Comice pentru Copii - cât şi recitalul de poezie 'Dor de Eminescu', unul dintre cele mai apreciate spectacole ale actorului şi regizorului Ion Caramitru, acompaniat de maestrul Aurelian Octav Popa - precum şi Gala de balet, cu momente clasice şi moderne, susţinută de ansamblul de balet al instituţiei.

Chiar de 1 decembrie, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuţă, Orchestra Colegiului Naţional 'George Enescu' susţine un concert de gală, împreună cu soliştii Operei Comice pentru Copii, invitând publicul să rememoreze evenimentul care a marcat istoria naţională, prin crearea României Mari.

După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" opera 'Munchhausen - Stăpânul minciunilor', Opera Comică pentru Copii pregăteşte anul acesta patru noi producţii: 'Poveste de Crăciun' (spectacol extraordinar, premiera pe 18 decembrie, la Sala Polivalentă), 'Mam'zelle Nitouche' (operetă, premieră în luna februarie), 'Viva la mamma' (musical, premieră în luna martie) şi 'Jack şi vrejul de fasole' (balet, premieră în luna aprilie).

Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - şi de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16) - în zilele în care sunt programate reprezentaţii, cu o jumătate de oră înainte de începere - în limita locurilor disponibile.

În perioada 25 noiembrie - 1 decembrie 2015, biletele la cel mai mare eveniment de Sărbători din Bucureşti, spectacolul extraordinar 'Poveste de Crăciun', de vineri, 18 decembrie, ora 19.00, la Sala Polivalentă, au 50% reducere si se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro.

Program Festival 'Ziua Naţională a României la Opera Comică pentru Copii'

Vineri, 27 noiembrie, ora 11:00, Salonul Mozart: Concert lecţie 'Vocile Operei'
Felicia Filip şi Soliştii Operei Comice pentru Copii
60 de minute, +7 ani