Comunicat de presă - Opera Comică pentru Copii

•  Comunicate
389 afişări

Opera Comică pentru Copii are plăcerea de a anunța premiera spectacolului de balet 'Fetiță cu chibrituri', în regia Corinei Dumitrescu, care va avea loc vineri, 12 iunie, de la ora 19.00, la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, eveniment la care pe cei mici îi va aștepta și câte un cadou deosebit din partea Lolol - primul concept store de papetărie din România.

e2588d5a-9495-4e0c-b9b5-cdcebd0629d5

Acest lucru este posibil prin intermediul Consiergo, companie de concierge și servicii personalizate.

Toți copiii care vor participa la premieră vor primi din partea Lolol un cadou surpriză, care va transforma acest eveniment într-o experiență de neuitat.

Spectacolul 'Fetiță cu chibrituri' este o reinterpretare originală a basmului lui Hâns Christian Anderson, care îmbină, pe firul epic al poveștii, dansul și muzică pentru a le oferi copiilor, dar și spectatorilor adulți, o perspectivă unică asupra unei povești despre speranță și puterea imaginației.

Atmosfera baletului este susținută subtil prin coloana sonoră atent selecționată, ce include nume contemporane precum Yann Tiersen, Rene Aubry, Jocelyn Pook, Rachel Portman, Mr. Scruff și Sir Anthony Hopkins. Personajele basmului dobândesc dimensiuni noi și sunt puse în valoare prin interpretarea soliștilor.

Într-un interviu acordat Consiergo, regizorul Cristian Mihăilescu, care montează la rândul său, spectacole pentru copii la Opera Comică pentru Copii, a declarat: 'sunt convins că și această punere în scenă ('Fetița cu chibrituri', n. red.) va fi ceva spectaculos'.

În ceea ce o privește pe Corina Dimitrescu, regizorul spectacolului, Cristian Mihăilescu a apreciat că este 'una dintre cele mai mari balerine'.

'Pentru Consiergo a fost o adevărată plăcere să ia parte la organizarea acestui eveniment, pentru că ne place să susținem evenimentele culturale deosebite, cum este și cazul acestui spectacol și pentru că sprijinim ideile de afaceri originale ale clienților noștri, cum este Lolol. Consiergo este permanent preocupată de informarea clienților despre tot ce este nou în viața culturală, sportivă, dezvoltare personală, lifestyle. Îi avem în vedere de fiecare dată și pe micii noștri clienți. Spectacolele de la Opera Comică sunt de neratat pentru copiii clienților noștri, de aceea le aducem la cunoștință proiectele, spectacolele și inițiativele de aici', a declarat Carmen Voicu, managing partener la Consiergo.

'Parteneriatul Lolol — 'Fetiță cu chibrituri' de la Opera Comică a venit firesc, Lolol este clientul nostru de concierge. Ne susținem clienții în a-și face cunoscute activitățile și produsele în rândul celorlalți membri sau parteneri Consiergo, atunci când le consideram deosebite sau potrivite unui eveniment său moment. Suntem un club care are grijă de membrii și partenerii săi, punându-i în legătură spre avantajul tuturor', a adăugat Carmen Voicu.

'Provocarea lansată de acest titlu ('Fetiță cu chibrituri', n. red.) nu a fost crearea de pași, ci transformarea poveștii într-un spectacol care să nu ne copleșească prin tragismul lui. Sper că publicul va accepta felul în care am schimbat destinul Fetiței cu Chibrituri și va înțelege că sufletul nostru trebuie să aibă propria flacără care aprinde visele', a declarat, la rândul său, Corina Dumitrescu, regizorul spectacolului.

Corina Dumitrescu se află la a doua colaborare cu Opera Comica pentru Copii, prima fiind baletul 'Cenușăreasa', care a înregistrat un mare succes în stagiunile trecute și numeroase premii și aprecieri.

'Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginației, iar Andersen ne-a dăruit o serie de învățăminte, prin scrierile sale. Lecția pe care o primim de la 'Fetiță cu Chibrituri' este aceea că bucuria poate sălășlui în cele mai umile locuri și e în puterea noastră să o întreținem, chiar și atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde', a declarat Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

'Lolol reprezintă rechizitele creative, care fac temele de acasă sau orele de școală mult mai plăcute, mai cool.   Spectacolul 'Fetiță cu chibrituri', la care Lolol va fi prezent, este ocazia minunată de a întâlni atât de mulți copii cărora să le oferim un cadou în luna iunie: rechizite Lolol, astfel încât să aducem zâmbetul pe fața lor. Mulțumim Consiergo pentru că a facilitat întâlnirea noastră cu Opera Comică pentru Copii și minunații săi mici spectatori', a declarat Cătălina Vitiuc, director dezvoltare retail la Lolol.

*** Despre Consiergo

Înființată în 2010,  Consiergo este prima companie full-service de tip concierge din România, pentru clienți individuali și companii, cu un portofoliu de peste 700 clienți, peste 150 de furnizori de top din toate domeniile și expertiză internațională prin intermediul partenerilor din Pariș, Monte Carlo și Londra. Compania oferă o gamă variată de servicii premium de concierge, din domenii precum: business și personal, lifestyle și wellness, casă și administrativ, recomandări medicale și turism și evenimente. (www.consiergo.ro)

*** Despre Lolol

Lolol este primul concept store de papetărie din România și a fost lansat de compania Dacris în iunie 2014. Este mai mult decât un magazin, este un spațiu destinat pasionaților de papetărie, dar și copiilor și adolescenților care își doresc rechizite speciale. (www.lolol.ro).

*** Despre Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii (OCC) s-a lansat în 1998 ca o companie independentă, Director-Fondator fiind criticul muzical Smaranda Oțeanu — Bunea. A oferit 15 titluri în premieră, a obținut cinci premii naționale, a câștigat o largă audiență printre cei mai mici spectatori apoi, printr-un proiect cultural susținut tot de Primăria Capitalei, a triplat numărul reprezentațiilor pe stagiune, pentru ca, în 2003, să devină 'instituție artistică de stat', sub egida Primăriei Municipiului București conferindu-i astfel o activitate permanentă. În momentul de față OCC, la direcția căreia se află doamna Felicia Filip, are 35 de premii naționale și 35 de premii internaționale, 60 de titluri în repertoriul permanent (opere, balete de buzunar, musical-uri), aproximativ 200 de reprezentații și peste 60.000 de spectatori pe stagiune. A efectuat cu succes turnee în Croația (2004, 2006, 2009), Israel (2006, 2008, 2009), Austria (2007), Coreea de Sud (2007), India (2007, 2008, 2009), Spania (2008), Franța (2008), Canada (2008, 2009), SUA (2008, 2011), Italia (2009), Tunisia (2009), Republica Dominicană (2010), Egipt (2010), Germania (2010, 2011), Emiratele Arabe Unite (2011), Kuwait (2012), Sri-Lanka (2012), Bulgaria și Turcia (2013), Cehia (2013). (www.operacomica.ro).

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează