COD GALBEN: 24-08-2019 ora 18 Intre 18:55 si 20:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse care pot cumula 25 l/mp, intensificări ale vântului, posibil grindină de dimensiuni mici in Județul Timiş; COD GALBEN: 24-08-2019 ora 18 Intre 18:35 si 19:30 se va semnala descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni,intensificări ale vântului, in Județul Suceava;

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener coordonator, organizează în data de 29 mai 2015, cu începere de la ora 1100, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ţa Victoriei nr.3, conferinţa de lansare a Proiectului 'CASE - Competenţe Antreprenoriale Sociale', cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 'Promovarea incluziunii sociale', Domeniul major de intervenţie 6.1 'Dezvoltarea economiei sociale'.

Proiectul este derulat de CCIAT în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea - parteneri naţionali şi Associazione Gruppo Euroconsult - partener transnaţional.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, începând cu data de 5 ianuarie 2015.

Proiectul vizează îmbunătăţirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piaţa muncii din Regiunile Vest şi Sud-Est, atât în economia socială cât şi în economia formală.

În cadrul proiectului, vor fi create 7 structuri de economie socială (SES-uri), dintre care 5 în mediul rural. Astfel, este susţinută integrarea sau reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor excluse social - familii cu mai mulţi copii, familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care locuiesc în comunităţi izolate, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi - prin generarea a 34 de locuri de muncă specializate pe servicii generatoare de profit.

Proiectul asigură acces gratuit la servicii de consiliere şi orientare profesională pentru 240 de persoane cât şi de formare profesională pentru 186 de persoane expuse riscului de excluziune socială, în scopul integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii.

Tot ca activităţi gratuite în cadrul proiectului, se vor organiza două târguri de joburi în domeniul economiei sociale, două caravane ale inovării sociale, o Gală a Excelenţei în antreprenoriat social şi un schimb transnaţional de bune practici.

La conferinţa de lansare a proiectului vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi serviciilor deconcentrate din teritoriu, reprezentanţi ai grupului ţintă, asociaţii şi organizaţii neguvernamentale din domeniul socio-economic, firme, mass media.

Conferinţa este moderată de Adela Ionela DINU, speaker motivaţional, Director executiv al Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din Romania - filiala Timiş.