COD GALBEN: 16-12-2017 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h, izolat 100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. in Județul Vrancea, Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie - MEDGreen (Regiunea Sud-Est şi Regiunea Bucureşti-Ilfov)

Medgidia, Str. Decebal Nr. 35, Camera 20, 905600-Judeţul Constanţa
Fax: 0341818459, E-mail: medgreen.cluster@et-is.eu

Comunicat de presa

Asociaţia Cluster MEDGreen organizează la data de 26 mai, cu începere de la ora 9:30, la sediul Sucursalei sale din Bucureşti-Ilfov, Simpozionul româno-australian cu tema Parteneriate de Afaceri pentru Dezvoltare de Soluţii Energetice Durabile bazate pe Ecoinovare.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Ambasada României la Camberra şi va prilejui un schimb de opinii între comunitatea de afaceri, cercetători, cadre didactice şi doctoranzi, în vederea identificării unor teme de colaborare.

La Simpozion şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai întreprinderii SUNRISE CSP, Urban Media Channel, EcoHorneţ SRL, Paulownia ST4, Solarom, ET Innovative Solutions, Universitatea Ovidius din Constanţa, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină Grigore Antipa şi colectivul de cercetători din cadrul Clusterului MEDGreen.

În programul lucrărilor sunt incluse prezentări, dezbateri şi o sesiune cu tema Care sunt factorii care ar putea contribui alături de ştiinţă, tehnologie şi antreprenoriat, la administrarea durabilă a resurselor materiale?. În cadrul acestei sesiuni se va lansa şi Manifestul Clusterului MEDGreen cu tema Resursele de Natură Biogenică - Factor Fundamental pentru Dezvoltarea Durabilă a României prin Implementarea Principiilor Economiei Verzi.

Locul de defăşurare a avenimentului este Hotel Horneţ, str. Italia, nr. 4, Chiajna, Jud. Ilfov (ieşirea spre Ciorogârla de pe autostrada A1).

Manifestarea se înscrie în planul de activităţi al Proiectului Dezvoltarea de soluţii inovative materializate în produse şi servicii care să conducă la creşterea competitivităţii firmelor asociate în cadrul clusterului MEDGreen+, cod SMIS 49755, contract de finanţare nr. 1CLT/800.027/03.06.2014, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiţii pentru viitorul dumneavoastră, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, desemnat ca Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice.

Asociaţia Cluster MEDGreen este o organizaţie care grupează întreprinderi inovative, institute de cercetare şi universităţi, dezvoltând proiecte în domeniul ecotehnologiilor şi surselor alternative de energie. Mai multe detalii despre Clusterul MEDGreen pot fi găsite la adresa www.medgreen.eu.

Pentru detalii suplimenatre tel: 0757039426, email: office@medgreen.eu.

Georgiana Bercaru
Director General