Comunicat de presă - Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat

 •  Comunicate
109 afişări

ROMEPS și Liga Habitat devin parteneri în acțiunile privind reabilitarea termică

be303570-d106-45b0-b80f-054124105f9a

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat și Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) au semnat un protocol de colaborare în domeniul reabilitării termice a clădirilor.

Cele două organizații se angajează să se sprijine reciproc în demersurile de informare a cetățenilor privind importanța termoizolării imobilelor, în procesul de educare a publicului pe tema accesării finanțărilor europene și a utilizării materialelor conforme pentru programele de reabilitare.

Unul dintre obiectivele principale ale acestui protocol reprezintă monitorizarea programelor de reabilitare, în scopul acordării de asistență pentru beneficiarii care solicită acest lucru.

'În contextul în care atât ROMEPS, cât și liga Habitat au o serie de viziuni comune, parteneriatul nostru a venit natural. Am stabilit un plan de activități și vom demara în perioada următoare o serie de acțiuni concrete prin care să atingem obiectivele asumate. Cetățenii trebuie să fie informați, iar în acest scop noi vom organiza programe de perfecționare care să clarifice etapele și aspectele de bază ale unei termoizolări eficiente', a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat are în prezent un rol activ în prevenirea și soluționarea problemelor care apar la nivelul asociațiilor de proprietari în ceea ce privește lucrările de anvelopare.

În același timp, ROMEPS, beneficiind de experiența și expertiza membrilor săi, militează pentru folosirea materialelor de calitate și conforme pentru lucrările de termoizolație, astfel încât să se obțină lucrări durabile și eficiente din punct de vedere energetic.

'Din punctul meu de vedere, acest parteneriat va avea beneficii importante și se va transpune într-un public informat și documentat. În acest moment, stadiul reabilitărilor termice este încă incipient, iar asociațiile de proprietari din întreaga țară trebuie să aibă la dispoziție toate detaliile, pornind de la depunerea proiectului și atragerea finanțării, până la detaliile tehnice privind calitatea materialelor și aplicarea termoizolației. Suntem aici să le oferim toate informațiile de care au nevoie și sperăm într-o deschidere cât mai mare pentru acest subiect de interes', a declarat Mihai Mereuță, președinte Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.

În cadrul parteneriatului dintre cele două asociații vor fi organizate și desfășurate programe și campanii de informare, iar ROMEPS va asigura permanent expertiză tehnică și va oferi răspunsuri pentru întrebările referitoare la polistirenul expandat și importanta acestuia în lucrările de termoizolații.

Despre ROMEPS:

Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a fost înființată în anul 2004, din 2011 activând sub această denumire.

Asociația își propune să promoveze pe piața din România un standard de calitate pentru producătorii de polistiren și să vegheze la respectarea reglementărilor. ROMEPS are, în prezent, 12 membri, dintre care 4 membri fondatori (Arcon, Austrotherm, Hirsh Porozell, Swisspor), 6 membri asociați (Congips, Firos, Masterplast, Mindo, Onebrand, Euroconf Impex) și 2 membri de onoare (Plastics Europe și Isopor).

Despre Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat:

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat este persoana juridică de drept privat, neguvernamentală, înființată în 1991. Din Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat fac parte peste 15.000 de asociații de proprietari din 31 de județe.

De asemenea, 47 de organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații, uniuni) reprezintă proprietarii/asociațiile de proprietari în cadrul Ligii Habitat.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe