COD GALBEN: 12-11-2019 ora 11 Intre ploi în general moderate cantitativ în sud-vestul țăriiInterval de valabilitate se va semnala intensificări ale vântuluiInterval de valabilitate COD GALBEN: 13-11-2019 ora 19 Intre 19:00 si 21:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...65 km/h in Județul Mureş; COD PORTOCALIU: 13-11-2019 ora 18 Intre 18:00 si 00:00 se va semnala îndeosebi la peste 2000 m, vânt puternic cu viteze ce vor depăși la rafală 120 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD ROSU: 13-11-2019 ora 18 Intre 18:00 si 21:00 se va semnala la altitudini de peste 2000 m, vânt puternic cu rafale de peste 140...150 km/h in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD PORTOCALIU: 13-11-2019 ora 18 Intre 18:00 si 00:00 se va semnala îndeosebi la peste 2000 m, vânt puternic cu viteze ce vor depăşi la rafală 120 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD PORTOCALIU: 13-11-2019 ora 18 Intre 18:00 si 00:00 se va semnala vânt puternic cu rafale de 120...140 km/h in Județul Alba; COD ROSU: 13-11-2019 ora 18 Intre 18:00 si 21:00 se va semnala la altitudini de peste 2000 m, vânt puternic cu rafale de peste 140...150 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 13-11-2019 ora 17 Intre 17:00 si 21:00 se va semnala intensificări ale vântului care local vor atinge la rafală 55...65 km/h și izolat 70...80 km/h în nord-estul județului in Județul Alba; COD GALBEN: 13-11-2019 ora 15 Intre 15:00 si 21:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55...65 km/h, izolat 70..75 km/h în partea sudică a județelor in Județul Braşov, Județul Sibiu;

Judeţul Cluj, prioritate pentru Guvernul PSD în 2015!

Judeţul Cluj a fost o prioritate pentru Guvernul PSD în 2015, numeroase fonduri fiind alocate pentru proiecte de infrastructură judeţeană, regională, cât şi completări salariale.

În urma rectificării bugetului de stat pe anul 2015, din vară, Guvernul României a repartizat 86.686.000 lei judeţului Cluj, din care pentru cheltuieli cu plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din Cluj au fost alocaţi 946.000 lei, apoi pentru plata unor hotărâri judecătoreşti pentru salariile în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, tăiate de Guvernul Boc, Clujul a beneficiat de 13.485.000 lei.

Nu în ultimul rând, au fost alocate sume ce se repartizează unităţilor administrativ teritoriale care în anul 2015 au primit sume totale de echilibrare mai mici decât cele repartizate iniţial în anul 2014 - 72.255.000.

Guvernul PSD a mai plătit în 2015, peste 8 milioane euro la 7.469 de fermieri clujeni, care au solicitat sprijin din ajutoarele naţionale tranzitorii.

Infrastructura judeţului Cluj a fost susţinută de Guvern prin alocarea a 11,9 milioane lei pentru modernizarea şi repararea drumurilor judeţene din Cluj, în luna noiembrie. Această alocare a venit după ce în luna august, în urma rectificării bugetului naţional, judeţul Cluj a primit o suplimentare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judeţene, în sumă totală de 7.163.000 lei.

Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a alocat în anul 2015, 241.122.950 milioane de lei, destinaţi mai multor obiective de investiţii şi de asemenea au fost alocaţi 45 milioane de lei pentru amenajarea drumurilor judeţene.

În urma ultimei rectificări bugetare, din noiembrie, Guvernul României a mai alocat peste 36 milioane lei judeţului Cluj. Astfel, pentru echilibrarea bugetelor locale, a fost acordată suma de 18,165 milioane lei, din care: 4,9 milioane lei vor intra în bugetul Consiliului Judeţean Cluj pentru susţinerea proiectelor instituţiei; 2,6 milioane lei sunt alocate cofinanţării proiectelor de infrastructură; 1,8 milioane lei vor fi alocate primăriilor judeţului Cluj, fondurile provenind din gradul de colectare a impozitelor şi taxelor locale; 8,8 milioane lei sunt destinate echilibrării bugetelor locale pentru primăriile judeţului Cluj; de asemenea, s-au alocat 17 milioane lei pentru plata salariilor din învăţământul preuniversitar, tăiate abuziv de guvernul Boc şi 1,63 milioane lei pentru plata asistenţilor personali.

În 2015, s-au finalizat o parte a lucrărilor de consolidare a Someşului Mic în zona Bulevardului Muncii din Cluj şi în cea a comunei Apahida. Investiţia este în valoare de 12 milioane de euro, a fost realizată din fonduri europene şi a fost necesară pentru a proteja de inundaţii populaţia şi terenurile din zonă.

Lucrările de amenajare a albiei Someşului vor continua şi în următorii 2 ani, un proiect în valoare de în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, care va fi finanţat în anii 2016 - 2017 din bugetul naţional.

Guvernul a sprijinit reînceperea lucrărilor la Autostrada Transilvania, porţiunea dintre Gilău şi Nădăşel fiind în execuţie, cu termen de finalizare în aprilie 2016. Costul pentru acest tronson este de 258,2 milioane lei fără TVA.

Şi Autostrada Turda-Sebeş a beneficiat de atenţia guvernamentală, o investiţie de peste 550 milioane euro, termenul de finalizare, anul viitor fiind fezabil.

De asemenea, Contractele pentru patru dintre cele cinci loturi ale autostrăzii Târgu Mureş - Câmpia Turzii au fost semnate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Tot în 2015 s-a identificat sursa de finanţare a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, obiectiv prioritar pentru judeţul Cluj şi zona de Nord-vest, care va reuni specialităţile medicale necesare în vederea rezolvării cazurilor complexe într-un timp cât mai scurt şi, implicit, pentru a veni în sprijinul pacienţilor: 100.000.000 euro, prin Programul Operaţional Regional, contribuţia Guvernului şi a autorităţilor locale.

Biroul de Presă
PSD Cluj