Sodexo: Îmbunătăţirea calităţii vieţii este principala motivatie a liderilor generatiei viitoare pentru a face performanţă

Aceasta este concluzia studiului "How Leaders Value Quality of Life", prima analiză care examinează impactul calităţii vieţii în performanţa organizaţiilor

Rezultatele au fost prezentate în cadrul primei conferinţe internaţionale pe tema Calităţii Vieţii, organizată de Sodexo, la New York

Bucuresti, 12 mai - Aproape 7 din 10 (69%) reprezentanţi ai generaţiei Millennials consideră că îmbunătăţirea calităţii vieţii va avea un impact semnificativ asupra performanţei în organizaţiile pe care le vor conduce în viitor, comparativ cu 57% dintre liderii actuali.

Următoarea generaţie de lideri nominalizează calitatea vieţii ca principal driver de performanţă în organizaţii, în timp ce liderii actuali îl plasează pe locul al cincilea.
Acestea sunt concluziile studiului "How Leaders Value Quality of Life", prima analiză care examinează impactul calităţii vieţii în performanţa organizatiilor la nivel mondial, realizată de Sodexo, în colaborare cu Harris Interactive.

Rezultatele studiului au fost prezentate şi dezbătute în cadrul primei conferinte internationale pe tema Calităţii Vietii, organizată de Sodexo pe 5-6 mai 2015, la New York.
Cele mai importante rezultate ale studiului Sodexo:

Pentru 66% dintre liderii intervievati, calitatea vietii este deja o prioritate în cadrul organizatiei lor;

86% afirmă că au implementat deja cel puţin trei iniţiative de îmbunătăţire a calităţii vieţii;

60% din organizatii au un buget dedicat pentru aceste initiative;

48% dintre lideri au desemnat deja o echipă sau o persoană dedicată pentru a supraveghea calitatea vieţii;

57% dintre liderii intervievaţi sunt convinşi de importanţa impactului calităţii vieţii asupra performanţei organizaţiei lor;

În 62% dintre organizaţii este măsurat impactul calităţii vieţii asupra performanţei.
Citate:

Michel Landel, CEO, Sodexo: "Îmbunătăţirea calităţii vieţii a devenit un aspect esenţial odată cu schimbările demografice, economice, tehnologice şi de mediu, pe care le traversăm în prezent. Pentru cele mai multe organizaţii, avantajul competitiv va rezulta în viitor din abilitatea de a genera valoare umană adăugată. Importanţa calităţii vieţii va creşte pe măsură ce noile tehnologii vor amplifica vocile consumatorilor, iar noile generaţii vor avea un rol tot mai important pe piaţa muncii."

Delphine Martelli-Banegas, Head of the Corporate Department, Harris Interactive: 'Studiul este primul barometru internaţional pentru factorii de decizie. Este o analiză unică, pentru care am solicitat opinia celor cu adevărat responsabili, liderilor care iau decizii ce influenţează calitatea vieţii în organizaţiile pe care le conduc."

Despre conferinţa internaţională Sodexo pe tema Calităţii Vieţii:

Pe parcursul celor două zile ale conferinţei, sute de lideri din diferite domenii, incluzând comunitatea de afaceri, mediul academic, industria de îngrijire a sănătăţii, ONG-uri, personalităţi politice au explorat căi de colaborare şi au analizat actualele modele de performanţă socială şi economică. Peste 30 de naţionalităţi au fost reprezentate în cadrul evenimentului: cei mai influenţi factori de decizie ai prezentului, alături de viitoarea generaţie de lideri ai lumii.

În centrul dezbaterii s-a aflat o preocupare comună: identificarea celor mai bune soluţiilor de creştere economică şi progres social.

Pentru mai multe informatii despre studiul Sodexo si cele mai interesante opinii asupra calităţii vieţii exprimate în cadrul conferintei de la New York, vizitati: http://www.qualityoflifeobserver.com/content/quality-of-life-conference-timeline.
Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 630 de angajaţi, oferă Soluţii cuprinzătoare pentru Calitatea Vieţii:

- Beneficii pentru Angajati:

- Programe de Incentivare

- Beneficii Publice

- Servicii de alimentatie /catering

- Managementul facilităţilor

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vietii

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial a fost înfiinţată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia, Franţa şi este astăzi lider mondial în Soluţii pentru Calitatea Vietii de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de ţări cu 420.000 de angajaţi care împărtăşesc aceeaşi pasiune de a oferi servicii.

Avem încrederea că o bună calitate a vieţii sporeşte satisfacţia şi motivaţia indivizilor, jucând astfel un rol important în performanţa organizaţiilor care sunt partenerii noştri strategici.

Sodexo în lume - Cifre cheie

• 18 miliarde euro cifră de afaceri