Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener coordonator al Proiectului' CASE - Competente Antreprenoriale SocialE', cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 'Investeşte în oameni', Axa prioritară 6 'Promovarea incluziunii sociale', Domeniul major de intervenţie 6.1 'Dezvoltarea economiei sociale', organizează în data de 25 august 2015, între orele 1000- 2000, în Salon Parc al Hotelului Continental Resort din B-dul Revoluţiei 1989 nr. 5, un

Târg de job-uri sociale

Hotel CONTINENTAL RESORT Timisoara

25 august 2015

Evenimentul se adresează persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile: persoane din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane provenind din sistemul institutionalizat de protectie a copilului, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, care locuiesc în comunităţi izolate, care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă.

În cadrul târgului, vor participa reprezentanti a 10 Structuri ale Economiei Sociale locale (SES-uri) din Regiunea Vest care îşi vor prezenta ofertele de locuri de muncă disponibile. Printre acestea se vor regăsi şi cele trei SES-uri înfiintate si gestionate de CCIA Timis: Centrul de producţie materiale publicitare TIP-COMPETECH, Centrul de Kinetoterapie si Masaj 'Banat' si Centrul de organizare evenimente Pro Banatica Events.

Totodată, atât expozantii cât si vizitatorii aflati în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de pachetul de servicii gratuite de informare, consiliere şi orientare profesională.

Proiectul' CASE - Competente Antreprenoriale SocialE' are ca obiectiv principal îmbunătăţirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piaţa muncii din Regiunile Vest şi Sud-Est, atât în economia socială cât şi în economia formală.

Proiectul este derulat de CCIA Timis în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea si Associazione Gruppo Euroconsult (Italia), partener transnational.

Rezultatele aşteptate ale proiectului vizează consilierea, orientarea profesională şi mentoratul; furnizarea de programe de formare profesională; înfiinţarea şi dezvoltarea de Structuri ale Economiei Sociale; organizarea a două târguri de job-uri în domeniul economiei sociale şi a 2 caravane ale inovării sociale; organizarea Galei Excelentei în antreprenoriat social; participarea la un schimb transnational de bune practici.