Nou concept mondial vine în România: 'concerte de familie'

Ciclul de Concerte 'Bucuriile muzicii', dedicate iubitorilor de muzică clasică

Federaţia de Artă, Muzică şi Sport, acreditată de Camera Deputaţilor (Parlamentul României) şi Parlamentul European, organizează, joi 26 martie 2015, începând cu ora 19, Ciclul de concerte 'Bucuriile muzicii', la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Protagonista evenimentului cultural este Orchestra "Sinfonia Bucureşti" (prima orchestra privată din România, înfiinţată în 1990), condusă de dirijorul Florin Totan. Iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să asculte opere celebre, precum 'Anotimpurile' de Vivaldi, dar şi opere semnate de Rameau, Grieg, Elgar şi alţii.

Concertul de la sfârşitul lunii martie scoate în evidenţă un nou concept internaţional, cel de 'concerte de familie' şi se adresează deopotrivă copiilor, dar şi adulţilor. De asemenea, toate concertele sunt susţinute de o orchestră simfonică şi nu de ansambluri camerale şi de solişti, în acest fel repertoriul fiind mult mai bogat şi variat. Dirijorul Orchestrei va oferi publicului nu numai un concert de educaţie muzicală, ci va aduce în plus date şi informaţii de cultură generală: lucruri, fapte, evenimente, capodopere, cu lucrările pe care o va interpreta.

Invitatul special al evenimentul este celebrul actor, eseist, autor şi regizor de teatru Dan Puric, care va vorbi audienţei despre importanţa femeilor în viaţa noastră, despre religie şi Dumnezeu şi semnificaţia celor patru anotimpuri. Dan Puric a primit nenumărate premii naţionale şi internaţionale pentru activitatea sa profesională, printre care amintim: Crucea Casei Regale a României (2009), Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală (2002), Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler - pentru servicii excepţionale în cultură (2000) etc.

'Tinerii şi părinţii vor avea o privire globală asupra perioadelor istorice, epocilor creatoare şi a stilurilor şi vor pleca de la concert mai bogaţi spiritual şi cultural, mai elevaţi, pentru că lumea este avidă de frumos, adevăr şi cunoaştere. Credem cu tărie că societatea s-a săturat de lucrurile urâte şi doreşte să se întoarcă la frumos, la lucrurile plăcute, la lucrurile simple dar profunde', declară Cristian Munteanu, preşedintele Federaţiei de Artă, Muzică şi Sport.

Biletul costă 65 lei şi poate fi procurat de la sediul Teatrului Elisabeta din Bucureşti dar şi online pe www.bilet.ro.

Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi pe pagina de Facebook, http://www.facebook.com/artamuzicasport.

Cristian Munteanu
Preşedinte Federaţia Artă, Muzică şi Sport