Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Asociaţia ANCE EUROPE împreună cu Asociaţia Noul Val, Asociaţia Ahava, Centrul de Informare şi Suport Comunitar AIDROM laşi, Fundaţia Pestalozzi şi Athens Network of Collaborating Experts (ANCE) Grecia au plăcerea să vă invite la lansarea proiectului "IRIS INTEGRARE- RESPONSABIUTATE-INOVAŢIE - SPECIALIZARE" POSDRU /168/ 6.1/ S /148290.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie 6.1.: "Dezvoltarea economiei sociale".

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea accesului grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii şi promovarea incluziunii sociale, prin intermediul dezvoltării de structuri ale economiei sociale, din regiunile: Bucureşti - Ilfov, Nord - Est, Sud Muntenia şi Vest.

Proiectul îşi propune înfiinţarea a cinci structuri de economie socială care vor furniza servicii de asistenţă la domiciliu pentru persoane vârstnice sau alte persoane care au nevoie de ajutor. Trei dintre structuri vor funcţiona în mediul rural şi două în urban vizând crearea a 45 de locuri de munca dintre care 35 se adresează persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.

Proiectul IRIS are un caracter inovativ, care constă în dezvoltarea de programe specifice de integrare a persoanelor provenite din grupuri vulnerabile - instruire, prin programe de formare şi iniţiere pentru angajaţii şi managerii structurilor de economie socială, programe de mentoring care vizează creşterea stimei de sine, precum şi activităţi de promovare şi marketing serviciilor furnizate de către structurile de economie socială.

Esenţială este crearea unei reţele de colaborare între cele cinci structuri de economie socială înfiinţate în cadrul proiectului şi alte întreprinderi de economie socială sub egida IRIS.

Proiectul IRIS care se derulează pe parcursul a 12 luni, va contribui, pe termen lung, la incluziunea pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile, prin intermediul programelor integrate de informare şi de consiliere; va duce la creşterea şi consolidarea competenţelor, la creşterea nivelului de cunoştinţe practice pentru grupurile vulnerabile, prin iniţierea în diverse meserii cerute pe piaţa muncii. Proiectul îşi propune şi iniţierea personalului responsabil cu gestionarea structurilor în domeniul managementului în economie socială.

Totodată, proiectul va contribui la creşterea gradului de implicare a autorităţilor locale şi al ONG-urilor în procesul de incluziune socială, la creşterea economică a sectorului terţiar al economiei, prin înfiinţarea unor întreprinderi care vor oferi servicii şi produse într-o manieră inovativă la nivelul pieţelor locale.

Evenimentul va avea loc în data de 13 martie 2015, la Centrul Socio-Cultural "Jean Louis Calderon", al Primăriei Sectorului 2, Bucureşti, din strada Jean-Louis Calderon, numărul 39, începând cu ora 10,00.

Bianca Beatrice Michi Nema
Manager de proiecta

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.