Comunicat de presă - Europarlamentar Emilian Pavel (PSD)

•  Comunicate
58 afişări

Europarlamentarul Emilian Pavel: Dreptul la greva este reconfirmat !

8e56ed7c-a91e-4f68-a085-a829bfe05fb7

O întâlnire recentă a Organizației Internaționale a Muncii (OIM) a reușit să aducă vești foarte bune pentru angajații și sindicatele din întreaga lume. Dreptul la grevă, un subiect pe care nu îl mai credeam demn de anul 2015, a fost reconfirmat!

'Pentru Grupul S&D din Parlamentul European vestea este foarte bună, fiind rezultatul unei mobilizări excepționale a tuturor colegilor.  În esență, poziția Grupului nostru a fost fără echivoc: dreptul la grevă nu este, și nu va fi niciodată, negociabil.

Înțelegerea identificată de reprezentanții angajaților și de cei ai angajatorilor în cadrul Organizației Internaționale a Muncii, după doi ani de impas, este deosebit de importantă. Prin această decizie, se protejează dreptul fundamental al muncitorilor de a iniția astfel de acțiuni și permite OIM să își reia atribuțiile de monitorizare a modului în care statele respectă standardele internaționale de muncă.

Printre acțiunile pe care noi le-am întreprins în această direcție, se numără impunerea unei dezbateri pe agenda întâlnirii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, întrevederi cu reprezentanți ai sindicatelor, dar și participarea activă, în data de 18 Februarie, la Ziua Internațională de acțiune pentru apărarea dreptului la grevă, care a cuprins peste 100 evenimente desfășurate în 60 de țări', a declarat europarlamentarul Emilian Pavel.

Biroul de Presa PSD

Trimite-ne comunicatul tau