Comunicat de presă - Europarlamentar Emilian Pavel (PSD)

 •  Comunicate
45 afişări

Europarlamentarul Emilian Pavel: Susțin crearea unui post de Comisar European anti-discriminare!

6249f025-e4ad-40ac-b8e7-3c4d2609fbc7

Cu ocazia unei întâlniri recente a Delegației Parlamentului European pentru relația cu Israelul, am avut prilejul de asculta trei mărturii, cu adevărat îngrijorătoare, cu privire la creșterea alarmantă a manifestărilor antisemite din unele țări ale Uniunii Europene.

Ascultând acele mărturii, m-am gândit la faptul că, în fiecare zi, mii de români care trăiesc și muncesc în străinătate suferă un tratament similar și devin ținta unor manifestări intolerabile de xenofobie, în special din partea unor politicieni extremiști.

În ciuda faptului că, în majoritatea lor covârșitoare, românii aflați la muncă în străinătate aduc o contribuție importantă la dezvoltarea economiilor țărilor în care locuiesc, ne confruntăm adesea cu o atitudine discriminatorie la adresa noastră.

În acest context, susțin crearea unui post de Comisar European pentru lupta împotriva discriminării, fiind o idee formulată cu ocazia întâlnirii Delegației pentru relația cu Israelul. Este absolut necesar să dezvoltăm un mecanism care să apere drepturile minorităților.

De-a lungul timpului, țările Uniunii Europene, inclusiv România, au făcut progrese remarcabile în acest sens, iar una dintre condițiile de aderare la UE o reprezintă, în mod absolut corect, protecția adecvată a minorităților.

Totuși, problemele legate de discriminare și de minorități există în continuare, în mod real și grav, chiar în interiorul țărilor membre și cred că este timpul pentru o acțiune coordonată, la nivel european, pentru a lupta împotriva acestui flagel care subminează atât țesutul social al Uniunii Europene, precum și șansele unui viitor mai bun pentru comunități întregi!

Chiar dacă este un proces de lungă durată, fiind vorba despre crearea unui nou post de Comisar European, cred că gravitatea problemei și nevoia unei acțiuni europene coordonate, impune acest demers.

Susțin această idee și în intervalul imediat următor mă voi implica în definirea și cristalizarea unui proiect concret.

Biroul de Presă PSD

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe