Comunicat de presă - 'Măgurele Science Park'

 •  Comunicate
925 afişări

'Măgurele Science Park' - un nou pas pentru dezvoltarea orașului Măgurele

864834c7-e2a5-4adb-ab25-0ddc27b60ab9

Joi, 26 februarie 2015, s-a lansat 'Măgurele Science Park' (MSP) o platformă socio-economica de tip incubator de afaceri care are ca scop principal oferirea unor oportunități de dezvoltare a mediului antreprenorial din zonele rurale și urbane ale județului Ilfov.

Inițiativa formării parcului științific și tehnologic MSP aparține Consiliului Județean Ilfov și Primăriei Orașului Măgurele și este susținut de toate entitățile locale, regionale, guvernamentale, de institutele de cercetare din Platforma Măgurele, dar și de mediul de afaceri de tip high tech. În acest sens, proiectul reprezintă o noutate pentru județul Ilfov, întrucât este primul proiect de mare anvergură asumat de un consorțiu de entități publice și private concentrate în jurul oportunităților ce pot fi oferite de mediul de știință și cercetare din Măgurele.

Incubatorul de afaceri MSP va fi construit pe un teren din apropierea centrului de cercetare ELI-NP de aproximativ 40 de ha donat de Consiliul Județean Ilfov și Primăria Orașului Măgurele, iar investiția în acest proiect va fi de aproximativ un miliard de euro. Proiectul MSP este menit să construiască în jurul Bucureștiului un cluster prin care toată industria de înaltă tehnologie să fie concentrată pe lângă institutele de cercetare de la Măgurele.

'Pe lângă potențialul de afaceri pe care îl oferă zonei, proiectul sprijină și promovează comunitatea academică și de cercetare din Măgurele, fapt care mă bucura enorm. În opinia mea, premisele favorabile pe care le oferă proiectul ELI-NP trebuiesc exploatate la maxim de către toți factorii angrenați în scopul dezvoltării orașului nostru și, implicit, al comunității științifice din Măgurele.

Doresc să mulțumesc Consiliului Județean pentru întreg sprijinul acordat, precum și celorlalți parteneri: Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Energiei, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei' (IFIN-HH), Măgurele High Tech Cluster (MHTC) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitara București-Ilfov (ADIBI). Pe această cale reiterez poziția mea, aceea de a susține necondiționat și cu toate resursele de care dispun, orice inițiativă care sprijină comunitatea noastră!'

Narcis Constantin, viceprimarul orașului Măgurele

Înființarea și autorizarea Măgurele Science Park este programată pentru iunie 2015, iar depunerea proiectului pentru infrastructura necesară MSP este programată pentru iulie 2015. Totodată, companiile care vor să realizeze transferul tehnologic în cadrul MSP vor întocmi și depune proiectele în cadrul Programului Operațional Competitivitate, în luna octombrie a acestui an.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe