COD GALBEN: 09-03-2021 ora 10 Intre 10 martie, ora 03:00 - 11 martie, ora 06:00 se va semnala ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent in ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent;

BookLand Evolution susţine dezvoltarea profesională a tinerilor

Câteva dintre cele mai marcante personalităţi lansează tinerilor din Bucureşti o propunere de nerefuzat: o întâlnire timp de două ore în cadrul căreia îşi pot descoperi vocaţia şi găsi soluţii pentru viitorul profesional, în cadrul Conferinţelor practice pentru tineri BookLand Evolution.

Evenimentul se va desfăşura începând cu 21 septembrie 2015 la Academia de Studii Economice (sala Aula Magna), tinerii între 14-24 ani fiind invitaţi să participe GRATUIT de luni până vineri (21-25 septembrie), în intervalul orar 15:00-17:00.

Personalităţile care au răspuns pozitiv invitaţiei Bookland Evolution sunt:

Luni: Lucian Mândruţă - jurnalist, Maia Morgenstern - actriţă şi manager al Teatrului Evreiesc de Stat Bucureşti, Denis Todirică - Antreprenor Start-up Chile şi Fondator Get STATUS, Cristina Nemerovschi - autoare a opt romane devenite bestseller,

Marţi: Vasile Calofir - actor, Cornel Ilie - fondator, compozitor, textier, solist VUNK, Anca Ghinea - Creative & Communication Director Intuitext-Softwin, Mihaela Tatu - trainer acreditat ANC,

Miercuri: Marina Almăşan - producător TVR, Andreea Raicu - speaker motivaţional, Corina Ozon - scriitoare, A.Weinberger - chitarist, cântăreţ, producător, artist promotor al blues-ului american,

Joi: Camelia Căpitanu - jurnalist, realizator al emisiunii 'Căpitan în Bucătărie', Adelin Dănăilă - Membru "Speakers Club", Cristina Cioran - actriţă şi realizator TV, Florin Stanciu - genetician,

Vineri: Florentina Opriş - realizator de emisiuni de sănătate şi mişcare Kanal D, Daniela Prisăcariu - coordonatoare Programe, Asociaţia ACCEPT, Mihaela Mathe - Trainer în cadrul proiectului 'Speakers Club Junior', Vlad Eftenie - Lector dr. arhitect la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

În calitate de moderator se va afla Cristian Cuciureanu, fondatorul şi vicepreşedintele Asociaţiei Tineri de Succes.

'Am puţine fiinţe - sau situaţii - în care pot să spun că am încredere deplină; nu pentru că sunt suspicioasă sau pentru că am nevoie de dovezi, dar am încredere completă în noua generaţie, pentru că îmi cunosc fiica şi pe colegii ei şi văd ce interes au faţă de tot ce-i înconjoară. Ei sunt viitorul acestei ţări. Pe ei îi privesc ca pe un viitor autentic, pentru că generaţia mea e canapelistă, obosită şi deprimată', a declarat Mihaela Tatu.

'Când oamenii se adună împreună fac lucruri minunate. Iată-mă alături de un partener asemeni mie, care încearcă să facă o viaţă mai bună tuturor prin acţiunile sale, şi legate de un stil de viaţă sănătos, aşa cum şi eu îl promovez prin toate canalele media, în viaţa tuturor oamenilor. Pentru că şi atitudinea contează, mai ales cu ajutorul cărţilor, propun să "ALEGI SĂ FII SĂNĂTOS!", ne-a mărturisit Florentina Opriş.

'Bookland Evolution este o pledoarie pentru a reuşi în viaţă într-un mod corect şi frumos, onorând valorile clasice, 'nemuritoare'. Mai mult, Bookland Evolution este scena care mijloceşte dialogul între generaţia actuală şi generaţia viitoare de profesionişti, de oameni atât de pasionaţi de ceea ce realizează. Pe scurt, un eveniment care înseamnă o oportunitate pentru toţi tinerii dornici să afle lucruri noi, utile pentru viitoarea carieră', spune Anca Ghinea.

'În liceu este pentru prima dată când eşti la graniţa de a şti ce vrei cu a putea să faci ce vrei. Până atunci, părinţii şi cei din jurul tău decid pentru tine. În liceu, începi să înţelegi cine eşti şi cine vrei să devii. În liceu se fac alegerile cele mai importante din viaţă. Dar asta este liceul şi asta este farmecul lui, este cea mai frumoasă, dar şi cea mai importantă perioadă din viaţă. Trebuie să înveţi să alegi pentru tine însuţi, nu pentru alţii şi să-ţi împlineşti visul tău, nu pe al altora.' - Cornel Ilie.

'În viaţă trebuie să te ghidezi după principiul: 'Ai reuşit, continuă. N-ai reuşit, continuă!' şi să fii sigur că, întotdeauna când ţi se închide o uşă, în mod automat, ţi se deschide o fereastră! Nimic nu trebuie să-ţi stea în cale, dacă ai convingerea că faci un lucru bun; bun nu numai pentru tine, ci, în primul rând, pentru semenii tăi.' - Marina Almăşan

Caravana Conferinţelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 11 oraşe din ţară, poposind timp de o săptămână în fiecare. Următorul oraş din itinerariu este Piteşti.

Pe durata celor 12 săptămâni de Conferinţe, peste 250.000 de tineri vor fi invitaţi să se descopere, să găsească soluţii pentru viitorul profesional şi să îşi lărgească orizontul mulţumită experienţelor şi ideilor împărtăşite de cei 200 de profesionişti consacraţi, care se vor alătura BookLand Evolution în seria de toamnă-iarnă a celei de-a 2-a ediţii.

BookLand Evolution pune la dispoziţia tinerilor şi platforma online www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practică, internship, traineeship, part-time jobs şi voluntariat în companii sau organizaţii din România.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinţe.

Parteneri media: KISS TV, KISS FM, TVR 2, Radio România Cultural, Tango, Rol.ro, Femina.ro, Ziarul Ring, Kudika, Intuitext, Suntpărinte.ro, Didactic.ro, Olimpiade.ro, Eva.ro, Edu News, BUZZ! Camp, Integral Edu, pemeserie.ro, 4Career, Learn & Go, Business Woman, românialiberă.ro, Casa mea, Căminul, Be Where, Terra Magazin, Ziare.com, Business24, Getlokal.ro, Urbankid.ro, Calendar evenimente, Oraşul meu, regielive.ro, sfatulpărintilor.ro şi studenţie.ro.

Despre BookLand

BookLand a luat naştere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană naţională, vizitând timp de 3 ani peste 40 oraşe.

Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinţe practice pentru tineri BookLand Evolution şi site-ul www.inPractica.ro îi completează abordarea social-educaţională asumată.