Comunicat de presă - Ambasada Italiei

 •  Comunicate
216 afişări

Ambasada Italiei la București își exprimă bucuria privind vizita Președintelui României, E.S. domnul Klaus Iohannis la Centrul de Fizică Nucleară de la Măgurele și, în special, pentru proiectul important ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Phisics) în care Italia are un rol fundamental.

dcdf0e12-c4d5-4dfe-af47-6e3fbea9e036

În lunile trecute s-a încheiat concursul pentru realizarea, în cadrul proiectului, a sistemului GSB (Gamma Beam System), câștigat de un consorțiu european condus de Institutul italian de Fizică Nucleară (INFN). Din consorțiul desemnat pentru realizarea sistemului GSB, în afară de INFN mai fac parte și alte instituții de cercetare și întreprinderi europene de prestigiu.

Datorită acestui proiect, Măgurele va deveni un centru valoros de cercetare științifică pentru fizica nucleară care va permite noi schimburi de cunoștințe și transferuri de tehnologie creând, în același timp, un cluster de întreprinderi specializate în high-tech care va atrage un număr considerabil de cercetători și oameni de știință din mai multe țări.

Anul trecut în noiembrie, în cadrul Președinției italiene la Consiliul Uniunii Europene, Ambasadorul Italiei, domnul Diego Brasioli a promovat, împreună cu Reprezentanța Comisiei europene din România, vizita Ambasadorilor statelor UE la proiectul ELI-NP finanțat din fonduri europene, cu sprijinul și participarea Ministrului delegat pentru Cercetare Științifică și Ministrului Fondurilor Europene.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe