Comunicat de presă - Europarlamentar Emilian Pavel (PSD)

•  Comunicate
178 afişări

Emilian Pavel își deschide primul cabinet de europarlamentar în Republica Moldova

6afdeb4f-479c-4997-b4db-2d1f3bca2321

Bruxelles, 23 ianuarie 2015,

Europarlamentarul Emilian Pavel își va deschide primul cabinet în Chișinău, Republica Moldova, în data de 24 ianuarie, în aceeași zi în care românii, de pretutindeni sărbătoresc Unirea Principatelor Române. Scopul acestui cabinet de europarlamentar este acela de-a crea o punte de legatură între comunitatea europeană și Republica Moldova, având în vedere intenția poporului moldovean de a se apropia de Europa, exprimată în urma ultimelor alegeri parlamentare.

'Am decis deschiderea primului cabinet în Chișinău, în vederea unei colaborări directe cu românii de peste Prut. Fiind membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, intenționez să ofer asistență în acest domeniu partenerilor noștri din Republica Moldova. În același timp îi aștept cu proiecte și propuneri pentru dezvoltarea zonală. Îmi doresc ca țara vecină să nu repete greșelile României din perioada de pre-aderare, iar în acest sens le voi oferi sprijinul meu în rezolvarea problemelor specifice instituțiilor europene', a declarat europarlamentarul Pavel Emilian. Acest demers vine în completarea inițiativelor europarlamentarilor: Victor Negrescu, membru al Comisiei pentru Bugete și Andi Cristea, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe de a deschide puncte de asistență în Chișinău.

Tinerii europarlamentari sociali democrați, membrii ai Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților Europeni, își propun să sprijine efortul românilor din Republica Moldova de a se integra în familia europeană și să ofere asistență în domeniul: ocupării forței de muncă, buget și afaceri externe.

Din delegația care va pleca la Chișinău vor face parte Secretarul General al TSD — Gabriel Petrea, Consilierul General al Municipiului București — Mihai Peptan, Președintele Ligii pentru Minorități a TSD — Petre Florin Manole, leaderul TSD Republica Moldova — Slavic Șaramet împreună cu membrii filialei, cât și membri a organizației TSD Bihor.

În perioada următoare, eurodeputatul Emilian Pavel își va deschide mai multe cabinete în România pentru a menține contactul cu cetățenii din toate zonele țării. Momentan, programate pentru deschidere sunt cabinetele din localitățile: Oradea, Satu — Mare, Sălaj, Bistrița — Năsăud, Cluj—Napoca, Brașov, Hunedoara și București.

Biroul de Presă PSD

Trimite-ne comunicatul tau