COD GALBEN: 21-11-2019 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală, local 55...60 km/h in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 21-11-2019 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale de 55 - 65 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 21-11-2019 ora 13 Intre 13:10 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 21-11-2019 ora 12 Intre 12:05 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...60 km/h in Județul Olt, Județul Vâlcea, Județul Dolj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Program de formare profesională

Pentru viitorii arbitri ai Tribunalului de Arbitraj judiciar

Se pot înscrie persoane cu studii superioare, indiferent de specializare

Camera de Arbitraj şi Mediere organizează, în luna februarie 2015, la nivel naţional, Programul de formare profesională pentru ocupaţia "arbitru". Cursurile se adresează tuturor profesioniştilor, indiferent de specializare, condiţia minimă fiind absolvirea unei facultăţi.
Persoanele care vor finaliza acest program de formare profesională au posibilitatea de a se afilia Camerei Jurisdicţionale de Arbitraj din România (asociaţie profesională a arbitrilor la nivel naţional) şi vor putea deveni, în viitor, arbitri în cadrul Tribunalului de Arbitraj Judiciar.

În cadrul programului de formare profesională, susţinut de formatori cu o înaltă pregătire profesională (magistraţi, avocaţi, consilieri juridici, cadre didactice universitare etc.), cursanţii vor dobândi capacitatea de a asigura condiţiile necesare arbitrajului, vor evalua, monitoriza şi conduce activităţile desfăşurate în judecata arbitrală. De asemenea, cursanţii vor fi îndrumaţi de echipa de formatori pentru gestionarea primelor cazuri de arbitraj.

Taxa de participare este de 4.000 de lei şi se reduce pentru mediatorii autorizaţi, cu 25%. Pentru patru persoane înscrise la curs din acelaşi grup, a cincea beneficiază de gratuitate.

"Arbitrajul este o alternativă la justiţia clasică, avantajele majore ale procedurii sunt că părţile au posibilitatea de a desemna arbitrii, precum şi de a stabili regulile de procedură arbitrală, termenul de soluţionare poate fi redus prin convenţia părţilor, iar hotărârea arbitrală poate fi investită cu formulă executorie. Am lansat acest program de formare în contextul în care România are un deficit de arbitri în comparaţie cu media Uniunii Europene. La aceste cursuri poate participa orice persoană cu studii superioare, indiferent de specializare, iar absolvenţii au oportunitatea de a exercita o profesie liberală aflată în plină afirmare în ţara noastră şi care este foarte respectată în ţările occidentale", afirmă judecător Radu Tărniceriu, formator în cadrul Camerei de Arbitraj şi Mediere.

Fundaţia "Camera de Arbitraj şi Mediere" şi-a început activitatea în anul 2009 fiind constituită în baza Ordonanţei nr. 26/ 2000, cu modificările şi completările ulterioare. Fundaţia "Camera de Arbitraj şi Mediere' este o persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, fără scop patrimonial, autonomă, neguvernamentală, apolitică. Obiectivele fundaţiei sunt:
Organizarea serviciilor de formare profesională şi instruire în domeniul medierii şi al arbitrajului, precum şi în alte arii de formare profesională a adulţilor, în vederea dezvoltării resurselor umane;

Promovarea şi organizarea medierii, arbitrajului, facilitării, concilierii, negocierii, ca mijloace de rezolvare a conflictelor de orice natură, stimularea spiritului civic, a cooperării şi a comportamentului non-agresiv în relaţiile inter-umane;

Promovarea şi monitorizarea respectării şi apărării drepturilor, intereselor, libertăţilor fundamentale ale omului şi cetăţeanului, în concordanţă cu legislaţia naţională şi internaţională în vigoare, garantarea respectării drepturilor constituţionale ale cetăţenilor ţării noastre, precum şi a persoanelor apatride, indiferent de naţionalitate, limbă, religie, sex, avere, origine, naştere sau statutul politic, juridic sau internaţional al ţării sau teritoriului de care aparţine persoana;
Ajutorarea persoanelor aflate în stare de nevoi sociale.

Grigoraş Raluca

Cărare Adriana

Transmite,

Drd. Tănase Tasenţe

Director General

Plus Communication

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.