AAT invită clujenii să fie 'Prieteni de nota 10 !' pentru copiii cu autism

Asociaţia Autism Transilvania (AAT) organizează azi, 18 decembrie 2014, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, un spectacol-concurs caritabil intitulat "PRIETENI DE NOTA 10". Acţiunea are un scop de conştientizare asupra autismului în rândul elevilor din şcolile şi liceele clujene, dar şi strângerea de fonduri pentru susţinerea departamentului de incluziune şcolară a copiilor cu autism care beneficiază de serviciile Centrului de zi al AAT.

"În acest moment, 28 de copii cu autism sunt supervizaţi de AAT în procesul de incluziune şcolară în şcoli şi grădiniţe de masă din judeţul Cluj, şi 32 de copii cu autism în învăţământ special. Cu ajutorul cadrelor didactice şi al psihologilor, mulţi dintre copiii cu autism sunt capabili să facă faţă şi să se integreze, chiar dacă au nevoi speciale şi învaţă diferit.

Faptul că reuşesc să asiste la ore, să înveţe să scrie şi să citească împreună cu ceilalţi elevi, este un câştig foarte mare pentru ei" - a declarat Nicoleta Niste, director executiv al asociaţiei.

Intrarea la spectacol se face pe baza unui bilet de tombolă în valoare de 10 lei. În cadrul spectacolului, vor fi 20 de numere de dans şi muzică, cu participanţi din 14 şcoli şi licee clujene, iar la final se vor oferi premii atât pentru concurenţi, cât şi pentru 10 dintre spectatori, care vor avea ocazia să îşi voteze preferaţii.

Sponsorul principal al evenimentului este ARRK Research & Development S.R.L.

Evenimentul se derulează în parteneriat cu Art's Cool, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Casa de Cultură a Studenţilor şi este susţinut de Marty Restaurants, Baracca, Compexit, Smart Dental, Venus Dental, StarLife, Club Moving, Cristal Body Aerobic, Diamond Dance Club, Manifesto, M'studio, Cosmetica Naturista Camelia, Boulevard Studio, Daisler Print House, Soroptimist, Carpat Instal. Partener media - Radio Cluj.
Pentru mai multe informatii, accesati https://www.facebook.com/Prietenidenota10

Asociaţia Autism Transilvania este înfiinţată în 2006 de părinţi ai copiilor cu autism, promovează alternativele educaţionale, cultura, schimburile culturale în societate, formarea şi perfecţionarea de specialişti în aceste domenii. De asemenea, asociaţia oferă consiliere şi suport familiilor, precum şi oricăror altor persoane care au în îngrijire persoane cu tulburări din spectrul autist.

Nicoleta Niste

Director Executiv Asociaţia Autism Transilvania