Comunicat de presă - Asociația Autism Transilvania

•  Comunicate
120 afişări

Comunicat de presă AAT invită clujenii să fie 'Prieteni de nota 10 !' pentru copiii cu autism

8b981aea-fff6-4ede-a5b2-b3255a7adba6

Asociația Autism Transilvania (AAT) organizează azi, 18 decembrie 2014, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, un spectacol-concurs caritabil intitulat 'PRIETENI DE NOTA 10'. Acțiunea are un scop de conștientizare asupra autismului în rândul elevilor din școlile și liceele clujene, dar și strângerea de fonduri pentru susținerea departamentului de incluziune școlară a copiilor cu autism care beneficiază de serviciile Centrului de zi al AAT.

'În acest moment, 28 de copii cu autism sunt supervizați de AAT în procesul de incluziune școlară în școli și grădinițe de masă din județul Cluj, și 32 de copii cu autism în învățământ special. Cu ajutorul cadrelor didactice și al psihologilor, mulți dintre copiii cu autism sunt capabili să facă față și să se integreze, chiar dacă au nevoi speciale și învață diferit.

Faptul că reușesc să asiste la ore, să învețe să scrie și să citească împreună cu ceilalți elevi, este un câștig foarte mare pentru ei' — a declarat Nicoleta Niste, director executiv al asociației.

Intrarea la spectacol se face pe baza unui bilet de tombolă în valoare de 10 lei. În cadrul spectacolului, vor fi 20 de numere de dans și muzică, cu participanți din 14 școli și licee clujene, iar la final se vor oferi premii atât pentru concurenți, cât și pentru 10 dintre spectatori, care vor avea ocazia să își voteze preferații.

Sponsorul principal al evenimentului este ARRK Research & Development S.R.L.

Evenimentul se derulează în parteneriat cu Art's Cool, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Casa de Cultură a Studenților și este susținut de Marty Restaurants, Baracca, Compexit, Smart Dental, Venus Dental, StarLife, Club Moving, Cristal Body Aerobic, Diamond Dance Club, Manifesto, M'studio, Cosmetica Naturista Camelia, Boulevard Studio, Daisler Print House, Soroptimist, Carpat Instal. Partener media — Radio Cluj.

Pentru mai multe informatii, accesati https://www.facebook.com/Prietenidenota10

Asociația Autism Transilvania este înființată în 2006 de părinți ai copiilor cu autism, promovează alternativele educaționale, cultura, schimburile culturale în societate, formarea și perfecționarea de specialiști în aceste domenii. De asemenea, asociația oferă consiliere și suport familiilor, precum și oricăror altor persoane care au în îngrijire persoane cu tulburări din spectrul autist.

Nicoleta Niste

Director Executiv Asociația Autism Transilvania