COD GALBEN: 06-12-2020 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h, iar pe crestele montane 90 - 100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 05-12-2020 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge 100 - 120 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 05-12-2020 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge 90 - 110 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa;

SCRISOARE DESCHISĂ

Având în vedere rolul important pe care îl are societatea civilă într-o democraţie funcţională, prin prezenta, noi, parte a societăţii civile, dezavuăm atitudinea domnului deputat Sebastian Ghiţă cu privire la lipsa de respect, prin acuzele aduse fostului preşedinte al României, domnul Ion ILIESCU, un om cu merite şi calităţi deosebite pe care nimeni nu le poate contesta, fiind liderul care a creat atât condiţii favorabile societăţii civile române cât şi stabilitate politică şi instalarea democraţiei în România.

Cu regret constatăm astăzi că politicienii pun interesele de partid sau de grup înaintea intereselor poporului român, societatea civilă având dreptul şi datoria de a interveni în deciziile politice, economice sau de interes public, pentru corectarea disfuncţionalităţilor.

Considerăm că atitudinea arogantă şi de neiertat a domnului deputat Sebastian Ghiţă, care mimează că face politică într-o Românie ale cărei valori nu le înţelege, este o formă de dispreţ faţă de cetăţean, provocând astfel instabilitate politică, pe care societatea civilă nu o doreşte, pe o scenă politică divizată de infinite atacuri sub centură extrem de dăunătoare societăţii româneşti.

Facem astfel apel la adresa oamenilor politici să revină la sursele lor originale, să slujească interesul general şi să-şi reamintească bazele legitimităţii lor, pentru că cetăţenii au nevoie de o societate şi o economie performante, capabile să răspundă nevoilor şi aşteptărilor acestora, care să le garanteze, să le apere şi să le asigure exercitarea deplină a drepturilor şi libertăţilor individuale.

Semnatarii acestei Scrisori Deschise:

Organizaţia pentru Protecţia Cetăţeanului Timiş
OPC TIMIŞ
Preşedinte jr. Daniela LUNGU

Organizaţia pentru Protecţia Cetăţeanului Caraş-Severin
OPC Caraş-Severin
Vicepreşedinte jr. Liviu TIMOFTE

Asociaţia Persoanelor Defavorizate
'O Şansă' Lugoj
Preşedinte Dorel dr. Ion Tubrea

Liga Dreptăţii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor din România - Europa LDICAR - EUROPA
Preşedinte Petru ANTONI