Record de turişti aşteptaţi la Alba Iulia de 1 Decembrie. Peste 20.000 de persoane vor lua parte la festivităţi

Concerte, focuri de artificii şi vizite la nivel înalt de 1 Decembrie, la Alba Iulia

1 Decembrie - Sărbătoarea Spiritului Românesc la Alba Iulia

* Trei zile de evenimente la Alba Iulia, începând din 29 Noiembrie şi până pe 1 Decembrie 2014

* Investiţii de peste 100.000 euro din partea Primăriei Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba

* Concerte şi focuri de artificii ce au în centru 'spiritul romanesc'

* Participarea la evenimentele de 1 Decembrie a preşedintelui ales al României, dl. Klaus Iohannis

Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Alba Iulia au anunţat un grad de ocupare de peste 90% pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie.

Anul acesta, autorităţile din Alba Iulia au pregătit un eveniment care va include 3 zile de spectacole, ziua cea mai importantă fiind 1 Decembrie.

La evenimente vor asista oficialităţi din toată ţara, iar cea mai importantă noutate a zilei de 1 Decembrie este vizita preşedintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis.

Pentru împlinirea a 96 de ani de la Unirea Principatelor Române, autorităţile din Alba Iulia au pregătit 3 zile de spectacole şi evenimente, atât pentru albaiulieni, cât şi pentru turiştii care deja şi-au anunţat vizita în 'Cealaltă Capitală a României'. Conform estimărilor autorităţilor, aproximativ 20.000 de persoane vor asista la evenimentele de 1 Decembrie.

Pe lângă o serie de momente solemne de depunere de coroane, o paradă militară şi slujba Te Deum ţinută la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, ziua va include şi o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni.

Festivităţile se vor încheia cu un spectacol de lasere, concertul unor artişti precum Andra şi Delia iar, la final, va avea loc un foc de artificii tricolore a căror temă principală este 'spiritul românesc'.

Cea mai recentă confirmare pe lista oficialităţilor prezente cu această ocazie la Alba Iulia este cea a preşedintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis, care va asista la slujba Te Deum, din Catedrala Încoronării, şi la Parada Militară.

'Cu fiecare an ce trece am remarcat o evoluţie a numărului de turişti ce vin la Alba Iulia pentru a asista la festivităţile de 1 Decembrie. Românii îşi doresc să vadă 'pe viu' ceea ce televiziunile transmit în fiecare an. Astfel, sperăm ca investiţia făcută să bucure sufletele tuturor românilor şi nu numai ale albaiulienilor. Ne onorează confirmarea preşedintelui ales al României, Domnul Klaus Iohannis, şi îl vom primi cu mare drag în Cealaltă Capitală a Romaniei', a declarat Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia.

Despre Alba Iulia

Oraş al Unirii Principatelor Române şi 'Cealaltă Capitală a României', Alba Iulia şi-a început călătoria ca 'destinaţie turistică' imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al oraşului a fost refăcut, cetatea oraşului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente şi spaţii comerciale populează această zonă.

Investiţiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăţi de tip vauban din România au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile, şi au echivalat cu 2500 euro pe cap de locuitor al oraşului, 1500 de noi locuri de muncă create în ultimii 7 ani şi o rată a şomajului de sub 4%.