Comunicat de presă - Fundația Nektarios

•  Comunicate
443 afişări

Campanie pentru construirea unui așezământ social-educațional

89c7495c-b67d-4680-9455-c3ddfb8a43b5

Fundatia Nektarios, în parteneriat cu Asociația 'Salvează o inimă', lansează campania 'Împreună pentru viață', care are ca scop strângere de fonduri pentru ridicarea Așezământului Social-Educațional 'Sfântul Efrem cel Nou' din satul Oneaga, comuna Cristești, județul Botoșani. În Centrul social-educațional vor locui și învăța peste 25 de copii orfani, părăsiți de părinți sau salvați de la avort.

Clădirea, cu suprafață construită de 1.400 mp, conform proiectului, va avea un subsol, parter, două etaje și mansardă. Până la ora actuală, s-a construit subsolul, cu ajutorul sătenilor din Oneaga și a câtorva sponsori care au dorit să rămână sub anonimat. În cadrul așezământului vor funcționa o grădiniță cu programul normal, cu o capacitate de minim 20 de locuri, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi pentru un număr de minim 25 de copii, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol.

Pentru autosusținerea economică a așezământului, Fundația Nektarios are în vedere înființarea unei ferme agricole, patru sere cu o suprafață totală de 480mp, patru depozite (8000mp), un atelier meșteșugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantație de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc și construirea unui centru de informare turistică și a unei tabere de recreere, pentru activități cultural-educative, schimburi de experiență, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat.

Persoanele și companiile, care vor să ajute la construirea așezământului, pot dona materiale de construcție sau bani, în conturile RO98CECEBT01C1EURO590832 (Euro) și RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron). Mai multe detalii despre Așezământul 'Sfântul Efrem cel Nou' găsiți pe www.fundatianektarios.ro.

'Proiectul prin care ne dorim să construim așezământul social-educațional este în derulare, am făcut progrese semnificative în ultima perioadă, însă avem nevoie de fonduri pentru finalizarea lui. Ne dorim cât mai multe persoane care să se alăture cauzei noastre și împreună să construim zâmbete', declară preotul Musteață Ștefănel Radu, președintele Fundației Nektarios.

Vlad Plăcintă

Președinte