Campanie pentru construirea unui aşezământ social-educaţional

Fundatia Nektarios, în parteneriat cu Asociaţia "Salvează o inimă", lansează campania "Împreună pentru viaţă", care are ca scop strângere de fonduri pentru ridicarea Aşezământului Social-Educaţional "Sfântul Efrem cel Nou" din satul Oneaga, comuna Cristeşti, judeţul Botoşani. În Centrul social-educaţional vor locui şi învăţa peste 25 de copii orfani, părăsiţi de părinţi sau salvaţi de la avort.

Clădirea, cu suprafaţă construită de 1.400 mp, conform proiectului, va avea un subsol, parter, două etaje şi mansardă. Până la ora actuală, s-a construit subsolul, cu ajutorul sătenilor din Oneaga şi a câtorva sponsori care au dorit să rămână sub anonimat. În cadrul aşezământului vor funcţiona o grădiniţă cu programul normal, cu o capacitate de minim 20 de locuri, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi pentru un număr de minim 25 de copii, un atelier de practică profesională pentru tineri şi un centru de promovare şi consultanţă în domeniul agricol.

Pentru autosusţinerea economică a aşezământului, Fundaţia Nektarios are în vedere înfiinţarea unei ferme agricole, patru sere cu o suprafaţă totală de 480mp, patru depozite (8000mp), un atelier meşteşugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantaţie de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc şi construirea unui centru de informare turistică şi a unei tabere de recreere, pentru activităţi cultural-educative, schimburi de experienţă, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat.

Persoanele şi companiile, care vor să ajute la construirea aşezământului, pot dona materiale de construcţie sau bani, în conturile RO98CECEBT01C1EURO590832 (Euro) şi RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron). Mai multe detalii despre Aşezământul "Sfântul Efrem cel Nou" găsiţi pe www.fundatianektarios.ro.

"Proiectul prin care ne dorim să construim aşezământul social-educaţional este în derulare, am făcut progrese semnificative în ultima perioadă, însă avem nevoie de fonduri pentru finalizarea lui. Ne dorim cât mai multe persoane care să se alăture cauzei noastre şi împreună să construim zâmbete", declară preotul Musteaţă Ştefănel Radu, preşedintele Fundaţiei Nektarios.

Vlad Plăcintă
Preşedinte
Asociaţia "Salvează o inimă"

Transmite,