COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

ARTOP 2014: al VII-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri

Centrul european al ortopediei pediatrice se mută la Bucureşti

Între 12 şi 13 noiembrie 2014, se va desfăşura la Hotel Marriott din Bucureşti cel de-al şaptelea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri - ARTOP 2014.

Sub cupola ARTOP, în zilele de 14-15 noiembrie, va avea loc EPOS Regional Core Curriculum Course, organizat de European Paediatric Orthopaedic Society, unde un număr de 11 medici din clinicile europene vor vorbi despre tendinţele terapeutice în medicina ortopediei pediatrice.

Ca în fiecare an, ARTOP 2014 este girată de medicii cu cele mai valoroase rezultate în ortopedia copilului, specialiştii români şi europeni abordând subiecte de larg interes, care vor contribui la creşterea calităţii actului medical.

Intervenţiile lor se vor bucura de atenţia unui public reprezentativ, peste 150 de medici din sfera ortopediei, pediatriei, chirugiei, oncologiei, neonatologiei şi radiologiei.

"Al 7-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri ne conferă dreptul de a participa efectiv la o întrunire unde să ne stabilim modul de lucru şi să arătăm lumii medicale că facem parte dintre cei care avem posibilitatea să asigurăm o asistenţă medicală de înalt nivel. Faptul că nume mari ale ortopediei pediatrice europene se vor afla zilele acestea la Bucureşti ne confirmă faptul că tot ceea ce facem în România se plasează la nivelul excelenţei", a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei, preşedinte fondator ARTOP.

A şaptea ediţie a Congresului Naţional ARTOP este prilejul cel mai bun de a confirma valoarea medicilor români prin lucrări ştiinţifice, stabilirea unor baze teoretice şi de orientare diagnostică şi terapeutică, precum şi identificarea unui program de perspectivă pentru instruire şi organizare.

Tematica de anul acesta va viza: malformaţiile osteoarticulare ale membrelor, fracturile membrelor toracice, varia.

"Anul trecut, eforturile ARTOP s-au concentrat pe cancerele osoase şi acoperirea financiară a oncologiei ce vizează ortopedia pediatrică românească. Ritmul de decontare a endoprotezelor este înca foarte scăzut, de maximum 10 proteze pe an, deşi statisticile spun ca rata de supravieţuire a unui copil protezat este, în proporţie de 60 la sută, de peste 10 ani. În contextul dat, împreună cu profesorul Burnei vrem să dezvoltăm o platformă de comunicare care să susţină înfiinţarea a trei centre naţionale oncologice, care să vină în ajutorul copiilor cu cancere osoase", a declarat Rodica Sărmaş Furnea, Senior Consultant Communication.

"Pentru 2014, în cadrul ARTOP încercăm să înfiinţăm centre de excelenţă pentru tratamentul tumorilor osoase maligne, cu o bază tehnică competitivă la nivel mondial.Sunt mulţi pacienţi care merg în străinătate pentru astfel de intervenţii, deşi noi avem în ţară rezultate excelente. În urma analizelor, am constatat că doi pacienţi trimişi în străinătate pentru operaţia de rezecţie oncologică în bloc şi endoprotezare modulară plătesc o sumă de bani care ar ajunge în România să fie trataţi 20 de pacienţi", a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei.