Comunicat de presă - Asociația Română a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri

•  Comunicate
648 afişări

ARTOP 2014: al VII-lea Congres Național al Asociației Române a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri

2e891773-d968-43d0-b0af-8fa4ac77e06f

Centrul european al ortopediei pediatrice se mută la București

Între 12 și 13 noiembrie 2014, se va desfășura la Hotel Marriott din București cel de-al șaptelea Congres Național al Asociației Române a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri — ARTOP 2014.

Sub cupola ARTOP, în zilele de 14-15 noiembrie, va avea loc EPOS Regional Core Curriculum Course, organizat de European Paediatric Orthopaedic Society, unde un număr de 11 medici din clinicile europene vor vorbi despre tendințele terapeutice în medicina ortopediei pediatrice.

Ca în fiecare an, ARTOP 2014 este girată de medicii cu cele mai valoroase rezultate în ortopedia copilului, specialiștii români și europeni abordând subiecte de larg interes, care vor contribui la creșterea calității actului medical.

Intervențiile lor se vor bucura de atenția unui public reprezentativ, peste 150 de medici din sfera ortopediei, pediatriei, chirugiei, oncologiei, neonatologiei și radiologiei.

'Al 7-lea Congres Național al Asociației Române a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri ne conferă dreptul de a participa efectiv la o întrunire unde să ne stabilim modul de lucru și să arătăm lumii medicale că facem parte dintre cei care avem posibilitatea să asigurăm o asistență medicală de înalt nivel. Faptul că nume mari ale ortopediei pediatrice europene se vor afla zilele acestea la București ne confirmă faptul că tot ceea ce facem în România se plasează la nivelul excelenței', a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei, președinte fondator ARTOP.

A șaptea ediție a Congresului Național ARTOP este prilejul cel mai bun de a confirma valoarea medicilor români prin lucrări științifice, stabilirea unor baze teoretice și de orientare diagnostică și terapeutică, precum și identificarea unui program de perspectivă pentru instruire și organizare.

Tematica de anul acesta va viza: malformațiile osteoarticulare ale membrelor, fracturile membrelor toracice, varia.

'Anul trecut, eforturile ARTOP s-au concentrat pe cancerele osoase și acoperirea financiară a oncologiei ce vizează ortopedia pediatrică românească. Ritmul de decontare a endoprotezelor este înca foarte scăzut, de maximum 10 proteze pe an, deși statisticile spun ca rata de supraviețuire a unui copil protezat este, în proporție de 60 la sută, de peste 10 ani. În contextul dat, împreună cu profesorul Burnei vrem să dezvoltăm o platformă de comunicare care să susțină înființarea a trei centre naționale oncologice, care să vină în ajutorul copiilor cu cancere osoase', a declarat Rodica Sărmaș Furnea, Senior Consultant Communication.

'Pentru 2014, în cadrul ARTOP încercăm să înființăm centre de excelență pentru tratamentul tumorilor osoase maligne, cu o bază tehnică competitivă la nivel mondial.Sunt mulți pacienți care merg în străinătate pentru astfel de intervenții, deși noi avem în țară rezultate excelente. În urma analizelor, am constatat că doi pacienți trimiși în străinătate pentru operația de rezecție oncologică în bloc și endoprotezare modulară plătesc o sumă de bani care ar ajunge în România să fie tratați 20 de pacienți', a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează