COD GALBEN: 15-11-2019 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 15-11-2019 ora 21 Intre 21:00 si 02:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze care vor atinge local 55...65 km/h. in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 15-11-2019 ora 21 Intre 21:00 si 02:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Călăraşi;

Campania umanitară a Asociaţiei 'Salvează o inimă'

Noi suntem prietenii lui Mihnea!

Mihnea este un băieţel de numai patru ani, este fascinat de viaţă şi de minunăţiile ei şi este foarte iubit de către părinţi.

La vârsta de doi ani şi jumătate a fost diagnosticat de medici cu autism infantil şi, începând de atunci, se străduieşte zilnic să ajungă un autist ... artist.

Până să îşi îndeplinească măreţul vis, Mihnea trebuie să treacă prin şase ore de terapie ABA, cinci zile pe săptămână, logopedie (nu poate să pronunţe anumite litere precum 'f' şi 'v' sau alte grupuri de sunete), merge două zile la o grădiniţă de stat însoţit de un terapeut, iar progresele sunt din ce în ce mai vizibile.

Băieţelul are un vocabular de câteva zeci de cuvinte, însă foloseşte mult mai puţine, recunoaşte culorile, poate să împartă obiecte în categorii, numără până la patru, răspunde la câteva întrebări sociale (numele, vârsta, numele părinţilor etc.). Totuşi, cel mai mult îi place să picteze - cu degetele -, să deseneze şi să modeleze în plastelină.

Dincolo de aceste îndemânări, micul artist are o calitate din ce în ce mai rară pentru oamenii din ziua de azi: este foarte iubitor şi prietenos.

'Ne strigă, ne caută prin casă dacă plecăm la serviciu, ne ia în braţe, ne pupa şi, rar de tot, se mai întâmplă să ne privească în ochi. Iar in acel moment atât de preţios ştim că tot ce s-a întâmplat în aceşti aproape doi ani reprezintă un succes, o poveste care poate avea un final reuşit; un final în care Mihnea merge la şcoală, are prieteni, se joacă şi este acceptat de cei din jur', mărturiseşte mama băiatului.

De atunci până acum mulţi oameni au avut plăcerea să-i fie prieteni lui Mihnea, iar băieţelul le pregăteşte săptămânal acestora tot felul de surprize, pe pagina sa de Facebook - https://www.facebook.com/prieteniiluimihnea.

Pentru ca visul părinţilor şi al prietenilor să devină realitate, Mihnea trebuie să continue terapia, care costă 5.000 de lei pe lună (coordonator, 3 terapeuţi, psiholog, înot, materiale pentru terapie şi medicamente. În acest sens, Asociatia 'Salvează o inimă' a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru prietenul nostru Mihnea.

Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii online a Asociaţiei, http://salveazaoinima.ro/campaigns/mihnea-dan-chiriac/ sau în conturile bancare RO31BRDE410SV75821184100 (pentru persoane fizice -) şi RO44BACX0000000843775074 (pentru persoane juridice, prin Asociaţia Help Autism, cu specificaţia 'Mihnea'. Pentru încheierea contractelor, detaliile le aflaţi la numărul 0723.349.576) şi RO38CARP030100608635EU01 (cont în euro), deschise pe numele tatălui Chiriac Şerban Alexandru.

Asociaţia 'Salvează o inimă' a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună

Vlad Plăcintă
Preşedinte