COD GALBEN: 12-11-2019 Intre 02:15 si 08:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 12-11-2019 Intre 02:10 si 08:10 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa;

Despre conceptul de manual digital la Conferinţa CNIV de la Universitatea din Bucureşti

Conceptul manualului digital este rezultatul preocupărilor inovatoare şi permanente ale diverşilor actori din procesul educaţional în vederea utilizării instrumentelor TIC în educaţie.

Acest lucru s-a întâmplat după anul 2000, când prin cercetări şi activităţi de pionierat s-au realizat colaborări între profesori, specialişti în ştiinţele educaţiei şi specialişti IT de la diverse companii IT, pentru promovarea şi dezvoltarea noilor tehnologii în educaţie: platforme e-Learning, lecţii interactive de Software educaţional, Virtual Reality şi Augmented Reality.

Proiectul CNIV de la Universitatea din Bucureşti şi-a adus un aport important în acest demers, fiind un cadru de manifestare a iniţiativelor, a acţiunilor, a cercetărilor, a proiectelor şi a aplicaţiilor prin promovarea noilor tehnologii în educaţie şi cercetare.

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 24-25 octombrie 2014, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţie, şi la Facultatea de Administraţie şi Afaceri (Şos. Panduri nr. 90), Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV) şi Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL).

Acestea sunt manifestări ştiinţifice cu tradiţie, ajunse la ediţia a XII-a şi respectiv, ediţia a IX-a.

Conferinţele sunt finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale - Activitatea de Cercetare Ştiinţifică.

Evenimentele se desfăşoară simultan şi oferă un cadru adecvat de a interacţiona pentru profesori din învăţământul preuniversitar şi superior, elevi şi studenţi, specialişti în educaţie şi IT.

Cu această ocazie vor fi şi discuţii referitoare la noua calificare 'Instructional design' şi la introducerea în premieră în România a noilor manuale digitale la clasele I şi a II-a.

De asemenea, se vor desfăşura Concursul 'Software Educaţional' şi Expoziţia de produse software, echipamente şi produse IT destinate educaţiei, cercetării şi inovării. Premiile sunt sponsorizate de compania Intel România.

Proiectele CNIV şi ICVL sprijină Digital Agenda Europe2020 (http://ec.europa.eu/digital-agenda/) şi sunt manifestări ştiinţifice ce promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie, în cercetare şi în perfecţionarea continuă, atât în mediile preuniversitar, respectiv universitar, cât şi în mediul de afaceri.

Structurate şi organizate după principii europene şi standarde internaţionale, cele două proiecte încurajează şi promovează activităţile colaborative, metodele şi experimentele ştiinţifice, gândirea creativă şi intuiţia, argumentaţia şi demonstraţia.

Mai mute detalii despre cele două conferinţe pot fi găsite la adresele http://c3.cniv.ro şi http://c3.icvl.eu.