Comunicat de presă - Salonul Calului

 •  Comunicate
175 afişări

Comunicat de presă - Salonul Calului Ediția a treia a Salonul Calului a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României

51e87a38-99cb-48a5-a4dd-d0f9fd7cfd38

Performanţa sportivã şi frumuseţea echitaţiei,  în primul week-end al Salonului Calului

    Bucureşti, 30 septembrie 2014 - Primul week-end al Salonului Calului a oferit spectatorilor prezenţi în tribune un program de mare clasã, combinând spectaculos arta şi sportul echitaţiei. Ceremonia oficialã de deschidere, care a avut loc sâmbãtã, a fost marcatã de o defilare impresionantã a tuturor protagoniştilor acestei ediţii: cãlãreţi în uniforme de galã, trãpaşi cu surki (trãsuricã), cai de galop, ponei şi atelaje.

    Momentul culminant al zilei de sâmbãtã l-a constituit ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj de cãtre Alteţa Sa Regalã Principele Nicolae al României începând cu aceastã ediţie a Salonului Calului. Brevetul Înaltului Patronaj fost înmânat conducerii Clubului Equestria de cãtre Alteţa Sa Regalã Principele Nicolae al României, a cãrui prezenţã a fost salutatã protocolar de 8 cãlãreţi îmbrãcaţi în uniforme de galã, care au defilat în faţa tribunei oficiale. În cadrul ceremoniei au rãsunat acordurile Imnului Regal, precum şi ale Marşului Carol I.

    Pe tot parcursul week-end-ului a urmat un amplu program de demonstraţii şi  parade, dresaj sportiv pe muzicã, cascadorii cãlare, elemente de spectacol cu  ponei, show-uri ecvestre şi moto, demonstraţii de curse de trap şi de galop, demonstraţii de voltije, concurs de atelaje, oferite cu eleganţã de cãtre profesionişti şi amatori ai sportului echitaţiei, care au evoluat în manej.

    Prima parte a manifestãrilor sportive gãzduite de Salonul Calului a inclus Concursul Naţional de sãrituri peste obstacole (CSN), constând din 11 probe cu diferite niveluri de dificultate şi categorii de vârstã.

    Trofeul Equestria, care încununeazã o dificilã probã de sãrituri peste obstacole, a fost câştigat, sâmbãtã, de cãtre Ionuţ Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, urmat de Norbert Schumann de la CSA Steaua, cu calul Brutus şi de Luxa Ruxandariu de la Clubul Felix ţopescu cu calul Bamboo. Trofeul Equestria a fost înmânat câştigãtorului probei de cãtre Alteţa Sa Regalã Principele Nicolae al României.

    Cupa Salonul Calului, cea de-a doua probã importantã a CSN,  i-a revenit cãlãreţului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek, urmat pe locul 2 de Ionuţ Ursache de la AER & Horses cu calul Vienna, şi de Claudiu Gheorghe, de la Clubul CSA Steaua, cu calul Gemilio LCS. Fondul de premiere din Competiţia naţionalã s-a ridicat la 28.000 RON.
 

    A doua parte a Salonului Calului propune, în intervalul 2-5 octombrie, competiţii sportive acreditate internaţional, de cãtre Federaţia internaţionalã de echitaţie (FEI) în sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt aşteptaţi în competiţie peste 150 de cai şi sportivi din Franţa, Italia, Croaţia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura în 15 probe dotate cu premii în valoare totalã de peste 70.000 de Ron.

    Cea de a 3-a ediţie a Salonului Calului, cea mai importantã manifestare anualã a sportului echitaţiei din România, se desfãşoarã între 26 septembrie şi 5 octombrie, la Clubului Equestria, situat pe DN 1 Snagov - sat Tâncãbeşti. Sponsorii  evenimentului sunt Friedrich Wilhelm Raiffeisen (sponsor principal), Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Beautik, Jockey Club Român, printre partenerii onorifici numãrându-se: Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, Autoritatea Naţionalã pentru Turism, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.

    Programul complet al evenimentului şi mai multe informaţii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro
 

    Despre Equestria:

    Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de cãtre Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncãbeşti pe o suprafaţã de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintã construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 80 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 65 cai (28 proprii şi 37 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbãri în aer liber în împrejurimi şi organizeazã permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotãrile sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasã exterioarã. Equestria organizeazã competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori.

    Manifestãrile deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casã Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sãrituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix.

    www.equestria.ro

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe