Studenţii şi absolvenţii pot obţine Certificatul European de Psihoterapeut

Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă, în colaborare cu Centrul Psiho Blue, organizează, în perioada 18-19 octombrie 2014, la Timişoara, un nou curs de formare profesională pentru obţinerea avizului de liberă practică în psihoterapie integrativă şi certificatul european de psihoterapeut. Cursurile de formare sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) şi de Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă (EAIP).

Formarea are o durata totală de 5 ani, din care 3 ani până la etapa de psihoterapeut sub supervizare, şi încă 2 ani până la etapa de psihoterapeut autonom. După primii 3 ani de formare se obţine avizul de liberă practică pentru profesia psihoterapeut sub supervizare şi persoane în cauză îşi pot deschide un cabinet individual de psihoterapie. Programul de formare se adresează absolvenţilor de la mai multe specializări, precum: psihologie, medicină, teologie, filosofie şi asistenţă socială, precum şi studenţi în an terminal.

Formarea în psihoterapie integrativă se organizează modular, în module cu durata de 2 zile, cu frecvenţă de aproximativ 1 modul/lună, iar costul pentru un modul de formare este de 450 lei. Echipa de formatori este una mixtă, aceştia fiind atât din România, cât şi din ţările europene, şi este compusă din următorii: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gane, Maria Catharina Gilbert, Peter John Hawkins, Daniela Hiera, Adriana Oachis, Bianca Macavei, Andrei Constantinescu, Cristian Delcea.

'Este o ocazie minunată, mai ales pentru studenţii din anul final şi pentru absolvenţii de facultate, pentru a parcurge acest curs de formare, în urma căruia pot obţine avizul de libera practică în domeniul psihoterapiei integrative şi certificatul european de psihoterapeut. Am inclus în echipa de formatori şi psihologi reputaţi de la Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă, astfel încât aceste cursuri de formare să fie recunoscute la nivel european', declară dr. Oana Maria Popescu, preşedintele Asociaţiei de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă şi directorul Centrului Psiho Blue.

Informaţii suplimentare: www.psihoterapie-integrativa.eu

Drd. Tănase Tasenţe