Comunicat de presă

Monica Macovei: Cetăţenii Republicii Moldova au făcut o alegere europeană clară.  Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul

Europarlamentarul Monica Macovei, fost preşedinte al delegaţiei UE-Moldova, şi-a exprimat astăzi, 1 decembrie 2014, bucuria şi satisfacţia că drumul european a învins la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 în Republica Moldova.

"Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014", a declarat Monica Macovei.

"Vreau să îi felicit pe prietenii nostri din Republica Moldova pentru rezultatul deosebit în aceste alegeri: au ales Europa, care vine cu valori şi drepturi pe lângă bani pentru dezvoltare si reforme. Câstigarea alegerilor de partidele din Coalitia pentru Integrare Europeană este în acelaşi timp o înfrângere zdrobitoare pentru partidele pro-rusesti. Ameninţările, şantajul şi sancţiunile economice ale Federaţiei Ruse nu i-au oprit pe oameni să voteze pentru democraţie, stat de drept şi libertate", a declarat Monica Macovei, care a adăugat că "oameni liberi si curajosi au mentinut Republica Moldova pe drumul drept al democratiei si au dat peste cap planurile Federatiei Ruse".

Monica Macovei i-a felicitat pe toti moldovenii care locuiesc, muncesc sau studiază în străinătate, pentru că o ancorare mai puternică în UE va fi de asemenea benefică pentru ei, iar aplicarea Acordului de Asociere cu UE va aduce şi creştere economică şi noi locuri de muncă.

"Pentru a răspunde puternicei dorinţe arătate de cetăţenii moldoveni, noul parlament si noul guvern trebuie să continue îmbunătăţirea procesului de integrare cu UE, pentru a obtine pentru Republica Moldova statutul de candidat si apoi calitatea de membru deplin. Pentru a face asta este nevoie de o reformă viguroasă a administraţiei publice şi o luptă curajoasă şi determinată împotrivă crimei organizate şi a corupţiei", a mai declarat Monica Macovei.