COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 05:35 si 08:00 se va semnala - ceață care va determina scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 05:35 si 08:00 se va semnala - ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Galaţi, Județul Vrancea, Județul Vaslui; COD GALBEN: 25-09-2020 Intre 05:10 si 08:00 se va semnala - ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti aduc bucureştenilor 'Zâmbete la plic'

Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează a doua ediţie a proiectului 'Zâmbete la plic' al cărei scop este să aducă un zâmbet pe feţele bucureştenilor. Dacă anul trecut voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului), anul acesta vor organiza un atelier de comunicare scrisă, în data de 13 decembrie 2014, orele 11:00-13:00 la Filiala Bogdan Petriceicu Haşdeu a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, str. Traian, nr. 2, Bl. F1, tel 021 539.65.23 (Linii de autobuz: 104, 123, 124 - Staţia Traian; 133 - Staţia Unirii). În cadrul acestui atelier, participanţii vor afla care sunt beneficiile scrisului de mână, în detrimentul celui la calculator şi vor fi încurajaţi să scrie de mână mesaje unor persoane pe care nu le cunosc, care apoi vor fi inserate în cărţile din Bibliotecă, astfel încât cititorii să aibă o surpriză şi să zâmbească, atunci când le descoperă.

Bucureştenii sunt mai tot timpul grăbiţi, posomorâţi şi zâmbesc destul de rar. Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană vor să demonstreze că zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare.

Asociaţia DeVision este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează şi desfăşoară acţiuni şi proiecte de educaţie nonformală, comunicare culturală şi multiculturală, campanii de informare şi educare, în România şi în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Detalii despre proiectele Devision găsiţi accesând website-ul www.devision.org.ro sau pagina de Facebook facebook.com/ AsociatiaDevision

Biblioteca Metropolitană este o reţea de 33 de biblioteci publice destinată tuturor bucureştenilor. Misiunea ei Este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informaţii găsiţi pe www.bibmet.ro şi la www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.