Comunicat de presă - Biblioteca Metropolitană București

 •  Comunicate
302 afişări

Nu vă mai grăbiți spre bibliotecă!

358507ab-06cb-47d0-ac93-0bf5bc448aee

Vă anunțăm cu bucurie că 13 biblioteci de cartier din cele 33 aflate în rețeaua Bibliotecii Metropolitane București vor funcționa din 15 septembrie cu program de la 8.00 la 20.00, de marți până vineri. Mai mult, sâmbăta, porțile celor 13 filiale vor fi deschise în intervalul orar 10.00 — 18.00. Astfel, începând cu data de 15 septembrie 2014, în fiecare sector al Capitalei va funcționa cel puțin o bibliotecă cu program prelungit.

'Biblioteca Metropolitană București este un serviciu public subordonat Primăriei capitalei. La Biblioteca Metropolitană încercăm să oferim servicii de calitate pentru cât mai mulți dintre rezidenții Bucureștiului. Pentru că deseori am primit semnale de la bucureșteni, în mare majoritate oameni care muncesc în timpul zilei, că închidem ușa bibliotecii prea devreme, am găsit o soluție pentru a ne adapta orarul la posibilitățile reale ale publicului pe care încercăm să-l servim.

Am selectat 13 filiale răspândite în toate cele 6 sectoare ale orașului unde programul se va extinde, inclusiv pe timpul weekend-ului. Sperăm ca în felul acesta bucureștenii să ne calce pragul mai des, să se bucure de colecțiile bogate pe care le punem la dispoziție și să participe în număr mai mare la programele culturale și educaționale pe care le organizăm. Îi așteptăm cu drag în bibliotecă!', a spus Anca Râpeanu, director general.

Cele 13 filiale cu orar prelungit sunt:

* Sectorul 1: Mihail Sadoveanu (sediul central) — Str. Tache Ionescu nr.4, tel 021 316.83.01; Dimitrie Bolintineanu — Bd. Bucureștii Noi, 105, tel 021 539.65.17; Ion Creangă — Str. Christian Tell, 10, tel 021.539.65.47; Marin Preda — Str. știrbei Vodă, 168, tel 021.539.65.18; Ioan Slavici — Str. Radu Beller, 26, tel 021.539.65.06;

* Sectorul 2: Lucian Blaga — șos. Mihai Bravu 116, tel 021 539.65.08; Mediateca George Enescu — șos. Mihai Bravu, 4, tel 021 539.65.38;

* Sectorul 3: B.P. Hașdeu — Str. Traian, 2, tel 021 539.65.23; Emil Gârleanu — Bd. O. Goga, 6, tel 021 539.65.22; Liviu Rebreanu — Bd. L. Pătrășcanu, 13, tel 021 539.65.27;

* Sectorul 4: George Co?buc — Str. Radului, 40, tel 021 539.65.30;

* Sectorul 5: I.L. Caragiale — Str. Gura Lotrului, 9, tel 021 539.65.50;

* Sectorul 6: George Topârceanu — Str. Veteranilor, 6, tel 021 539.65.13.

Fii inteligent cu banii tăi!

Din 10 septembrie te așteptăm la bibliotecă să învățăm împreună despre venituri, cheltuieli, organizarea bugetului și economii în oricare dintre cele 33 de filiale ale Bibliotecii Metropolitane București. Platforma Banii IQ te va ajuta să-ți gestionezi mai bine bugetul și să ai o relație bună cu banii tăi.

Practic,BaniIQ este cel mai complet ghid e-commerce, un training la finalul căruia administrarea bugetului nu va mai avea niciun secret față de tine. În plus, poți câștiga premii în bani: premii instant de până la 100 de lei, sau marele premiu, de 1.000 de euro.

Bani IQ este un program simplu de utilizat, interactiv, iar bibliotecarii BMB te vor îndruma, atunci când îl vei accesa într-una din filialele noastre. La sfârșitul programului vei obține garantat diploma care atestă faptul că ai urmat acest curs.

Programul de educație financiară BaniIQ este inițiat de Visa Europe împreună cu băncile partenere din România și este implementat în bibliotecile din toată țara în parteneriat cu programul Biblionet. Detalii despre acest program de educație financiară se găsesc și pe site-ul www.baniiq.ro/biblionet.

Despre Biblioteca Metropolitană

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de 33 de biblioteci publice destinată tuturor bucureștenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susține activ informarea, cercetarea, educația și recreerea locuitorilor din București și județul Ilfov, și care contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor prin oferta ei inovatoare și programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informații găsiți pe www.bibmet.ro și la www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe