Comunicat de presă - 'Alerg pentru o Cauză' 2014

 •  Comunicate
102 afişări

'Alerg pentru o Cauză' 2014 - o ștafetă maraton de 200 km în beneficiul elevilor de la C.N. Samuil Vulcan

52fae769-dec8-41d1-868c-c5e1bf0ef1c4

Inițiată în anul 2012 prin participarea vulcanistului Remus Sime la maratonul de la Viena, acțiunea Alerg pentru o Cauză (APOC) a ajuns la ediția a III-a. Demersul absolventului școlii beiușene are drept scop asistarea financiară cu burse de merit&sociale a elevilor cu medii generale peste 9:00 dar cu situații financiare mai delicate în familie. Nevoile într-un an de studiu sunt adeseori insurmontabile pentru acești elevi, de aici și actualitatea acestei noi ediții.

Între 6 și 7 septembrie 2014, cu plecare din Timișoara de la Parcul Botanic la orele 9:00, sâmbătă, 6 septembrie, Remus și un grup de inimoși alergători pornesc pe un traseu de 200 km spre Beiuș. Dacă în mai 2013 Remus a alergat de unul singur de 5 ori distanța unui maraton în decursul a 4 zile, pe același traseu, anul acesta are loc în doar 2 zile o ștafetă maraton ce include tronsoane de câte 5 km deschise oricui vrea să participe și să adune banii necesari unui număr cât mai mare de burse. Înscrierea se face pe www.alergpentruocauza.ro. Sosirea va fi la Beiuș, duminică, 7 septembrie, la orele 16:30, în centrul orașului.

Din 2013 Remus a parteneriat pe partea de implementare a programului de burse APOC cu asociația Bunul Samaritean Beiuș. Această asociație gestionează procesul de promovare a oportunității la o bursă, a selecției elevilor beneficiar și ulterior a fondurilor alocate elevilor. Au acces la aceste burse elevii claselor X-XII ale școlii. Au fost distribuite în 2013, către 7 elevi, în tranșe, un număr de 7 burse în valoare totală de 8.400 ron. Asociația beiușeană gestionează din 2010 un alt program de burse de merit pe discipline destinate absolvenților de clasa a XII-a și colaborarea a venit de la sine.

Remus Sime este motorul acestui act de altruism. 'Sunt fericit că la ediția a III-a am alături de mine mulți alergători ce fac acest efort în beneficiul elevilor fără resurse din liceul unde am studiat și m-am format. Sunt încrezător că încă mulți ani de aici înainte vom derula acest proiect.' spune Remus.

Bunul Samaritean invită publicul în general și absolvenții școlii beiușene de orice generație în particular să se alăture lui Remus și asociației la această ștafetă alergând și donând. 'Orice cetățean responsabil și cu un minim de resurse trebuie să investească în educație în mod altruist. Un adolescent care azi primește o bursă nu va uita niciodată ajutorul acordat. Contribuțiile private în dezvoltarea învățământului și a talentelor din sistem este vitală pentru o comunitate și pentru o țară. Alergați cu Remus, donați cu entuziasm' spune Adrian Ciorna, președintele asociației beiușene.

Una dintre elevele beneficiar de bursă APOC pe anul școlar anterior, 2013-14, este de loc dintr-un sat de la poalele Apusenilor, din Burda și mai are 2 frățiori acasă. Se numește Alexandra Laza și spune că 'Această bursă m-a ajutat foarte mult pentru cărți, caiete. A fost un bun imbold de la început. La mijlocul anului, am cumpărat 5 manuale suplimentare pentru olimpiada de geografie. Doresc continuarea proiectului căci va face fericiți mulți elevi!'. În prezent Alexandra începe anul I la Universitatea din Oradea, facultatea de pedagogie și va alerga duminică pe ultimul tronson, Pocola-Beiuș, alături de Remus.

Ajutorul financiar al foștilor absolvenți ai Samuil Vulcan ori al terților este esențial. Donațiile și sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuș, Bihor pe numele asociației 'Bunul Samaritean Beiuș'. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 — donații Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 — donații GBP.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe