CARNAVALUL MEDIEVAL de la HUNEDOARA
29-31 august 2014

A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României şi Primăria Municipiului Hunedoara ţi-au pregătit, şi anul acesta, trei zile în care tradiţiile şi legendele locului, arta şi gastronomia secolului al XV-lea vor însufleţi Castelul Corvinilor.
Veţi găsi la curte, pe tot parcursul evenimentului, ateliere meşteşugăreşti (olărit, pielărie, ţesătură), ateliere de dansuri şi jocuri medievale (Curtea Comedianţilor), concerte de muzică medievală (Truverii, Lupus Dacus) şi mini-spectacole (teatru - trupa Skepsis, teatru de păpuşi - compania MAG, Ordinul Cavalerilor, parada costumelor).
Seara de sâmbătă aduce în faţa publicului spectacolul de teatru 'Credinţă şi Sânge', care duce mai departe povestea lui Iancu de Hunedoara şi-i are în prim plan pe Dan Condurache, Eugenia Şerban, Corneliu Ulici, Denis Ştefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru, Horea Suciu şi Dragoş Dumitru.
Spectacolul va începe la ora 21:00 şi se va juca în spatele Castelului, dar va putea fi urmărit şi pe un ecran led, amplasat pe platoul din faţă. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Duminică, maestrul bucătar Horia Vîrlan şi actriţa Eugenia Şerban vă aşteaptă la un demo culinar cu reţete de poveste.
În cadrul evenimentelor vor fi diseminate materiale informativ educative realizate în cadrul Campaniei Naţionale 'o9atitudine!', pe diverse teme.
Totodată vor fi oferite premii pentru copii constând în: revista Garfield, tricouri personalizate InfoCons, şepci personalizate InfoCons, cărţi din colecţia Disney, jucării, etc.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - A.N.P.C.P.P.S. România - o9atitudine ! - InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor.