Mamaia devine Global Village pentru 60 de studenţi străini
AIESEC România organizează sâmbătă, 23 august, între orele 17 şi 20, pe plaja Radio Vacanţa din Mamaia, evenimentul Global Village. Acesta are menirea de a îmbunătăţi imaginea României la nivel international si national, în rândul populatiei tinere, prin promovarea culturii si patrimoniului national, dar si prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor si a oportunităţilor de voluntariat şi intershipuri profesionale în ţară şi în străinătate.
CONFERINŢA DE PRESĂ A EVENIMENTULUI VA AVEA LOC SÂMBĂTĂ, 23 AUGUST, ÎNCEPÂND CU ORA 11, LA SEDIUL RADIO VACANTA. VOR PARTICIPA IZABELA CATÂRU, CHIEF MARKETING OFFICER AIESEC ROMÂNIA, UN REPREZENTANT AL MINISTERULUI TINERETULUI ŞI SPORTULUI ŞI CÂTE UN STUDENT INTERNAŢIONAL DE PE FIECARE ZONĂ DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI.
Manifestarea, care face parte din proiectul international 'Discover România Beyond Dracula', proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, îi va avea ca protagonisti pe cei 60 de studenti veniti din 28 de ţări pentru a cunoaşte România dincolo de mitul lui Dracula. În cadrul evenimentului, tinerii internaţionali vor avea oportunitatea de a-şi prezenta ţara din care provin, inclusiv aspecte pe care străinii nu le cunosc şi vor avea oportunitatea să înfăţişeze noua imagine, una mai complexă, pe care si-au conturat-o despre tara noastra.
Evenimentul va cuprinde un moment de gătit preparate tradiţionale din fiecare ţară participantă şi degustări, în laboratorul Colegiului Comercial Carol I, dansuri tradiţionale din ţările partenere proiectului şi o expoziţie de fotografii realizate de internationali pe tot parcursul sederii lor în România şi care prezintă cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Fotografiile au fost deja incluse în articole jurnalistice pe care participantii la proiect le-au elaborat si pe care le-au publicat pe bloguri, reţele sociale şi chiar în ziare din ţările respective.
În perioada 24-31 august, vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea sansa să-şi împărtăşească experienţele trăite în ţara noastră şi se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute, dar şi cu o nouă imagine, una pozitivă, consolidată pe termen lung, despre tara noastră. Opinia pe care şi-o vor crea despre România va fi exprimată, printr-o comunicare interpersonală, prietenilor, colegilor si familiilor, iar brandul nostru de ţară va fi promovat în rândul grupurilor sociale ale voluntarilor străini participanţi la proiect.
Cei 60 de tineri care vizitează ţara noastră în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Şerbia, Ucraina, Egipt, Măroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se desfăşoară concomitent în 3 zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timisoara. Zona 2: Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Pitesti. Zona 3: Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mures).
'Îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii aflaţi pe litoral să-i cunoască pe cei 60 de studenţi străini veniţi în România pentru a-şi construi o nouă imagine - una mai complexă - despre ţara noastră. La rândul lor, şi studenţii români vor avea ocazia să viziteze gratuit, tot în cadrul unor proiect de tip Global Village, aceste ţări din care provin partenerii noştri şi evenimentul din Mamaia este unul ideal pentru a-şi alege următoarea aventură', declară Izabela Catâru, Chief Marketing Officer AIESEC România. Website-ul oficial al proiectului este www.romaniabeyonddracula.aiesec.ro.
AIESEC este cea mai mare organizaţie de studenţi din lume, non-profit, apolitică. Prezentă în 130 de ţări şi teritorii îi conferă un statut privilegiat şi posibilităţi unice de creare de legături între naţiuni, culturi, oameni. Astfel, AIESEC oferă tinerilor posibilitatea de a participa în intershipuri internaţionale de voluntariat sau profesionale care au ca scop aducerea de impact pozitiv în societate şi în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor din întreaga lume. AIESEC a luat naştere în Bucureşti, în anul 1990, fiind prima organizaţie non-guvernamentală din România, iar la ora actuală este prezentă în 14 centre universitare din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara. În cei 24 de ani de existenţă, AIESEC România a dezvoltat o serie de proiecte cu impact, cum ar fi: Zilele Carierei, AIESEC University, Marketing Summer School, Grow, Romania Youth Leadership Forum, Teaching Romanian Youth, Money Sense si Stagii de Practică Internaţională (în jur de 500 de stagii anual).
Izabela Catîru
Chief Marketing Officer AIESEC