Comunicat de presă - AIESEC România

188 afişări

Mamaia devine Global Village pentru 60 de studenți străini

a64435dd-7d4a-449e-b761-f8bb5483ccec

AIESEC România organizează sâmbătă, 23 august, între orele 17 și 20, pe plaja Radio Vacanța din Mamaia, evenimentul Global Village. Acesta are menirea de a îmbunătăți imaginea României la nivel international si national, în rândul populatiei tinere, prin promovarea culturii si patrimoniului national, dar si prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor si a oportunităților de voluntariat și intershipuri profesionale în țară și în străinătate.

CONFERINȚA DE PRESĂ A EVENIMENTULUI VA AVEA LOC SÂMBĂTĂ, 23 AUGUST, ÎNCEPÂND CU ORA 11, LA SEDIUL RADIO VACANTA. VOR PARTICIPA IZABELA CATÂRU, CHIEF MARKETING OFFICER AIESEC ROMÂNIA, UN REPREZENTANT AL MINISTERULUI TINERETULUI ȘI SPORTULUI ȘI CÂTE UN STUDENT INTERNAȚIONAL DE PE FIECARE ZONĂ DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI.

Manifestarea, care face parte din proiectul international 'Discover România Beyond Dracula', proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, îi va avea ca protagonisti pe cei 60 de studenti veniti din 28 de țări pentru a cunoaște România dincolo de mitul lui Dracula. În cadrul evenimentului, tinerii internaționali vor avea oportunitatea de a-și prezenta țara din care provin, inclusiv aspecte pe care străinii nu le cunosc și vor avea oportunitatea să înfățișeze noua imagine, una mai complexă, pe care si-au conturat-o despre tara noastra.

Evenimentul va cuprinde un moment de gătit preparate tradiționale din fiecare țară participantă și degustări, în laboratorul Colegiului Comercial Carol I, dansuri tradiționale din țările partenere proiectului și o expoziție de fotografii realizate de internationali pe tot parcursul sederii lor în România și care prezintă cele mai frumoase locuri din țara noastră. Fotografiile au fost deja incluse în articole jurnalistice pe care participantii la proiect le-au elaborat si pe care le-au publicat pe bloguri, rețele sociale și chiar în ziare din țările respective.

În perioada 24-31 august, vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea sansa să-și împărtășească experiențele trăite în țara noastră și se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute, dar și cu o nouă imagine, una pozitivă, consolidată pe termen lung, despre tara noastră. Opinia pe care și-o vor crea despre România va fi exprimată, printr-o comunicare interpersonală, prietenilor, colegilor si familiilor, iar brandul nostru de țară va fi promovat în rândul grupurilor sociale ale voluntarilor străini participanți la proiect.

Cei 60 de tineri care vizitează țara noastră în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Șerbia, Ucraina, Egipt, Măroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se desfășoară concomitent în 3 zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timisoara. Zona 2: Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Pitesti. Zona 3: Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mures).

'Îi invităm pe toți constănțenii și turiștii aflați pe litoral să-i cunoască pe cei 60 de studenți străini veniți în România pentru a-și construi o nouă imagine — una mai complexă — despre țara noastră. La rândul lor, și studenții români vor avea ocazia să viziteze gratuit, tot în cadrul unor proiect de tip Global Village, aceste țări din care provin partenerii noștri și evenimentul din Mamaia este unul ideal pentru a-și alege următoarea aventură', declară Izabela Catâru, Chief Marketing Officer AIESEC România. Website-ul oficial al proiectului este www.romaniabeyonddracula.aiesec.ro.

AIESEC este cea mai mare organizație de studenți din lume, non-profit, apolitică. Prezentă în 130 de țări și teritorii îi conferă un statut privilegiat și posibilități unice de creare de legături între națiuni, culturi, oameni. Astfel, AIESEC oferă tinerilor posibilitatea de a participa în intershipuri internaționale de voluntariat sau profesionale care au ca scop aducerea de impact pozitiv în societate și în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din întreaga lume. AIESEC a luat naștere în București, în anul 1990, fiind prima organizație non-guvernamentală din România, iar la ora actuală este prezentă în 14 centre universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. În cei 24 de ani de existență, AIESEC România a dezvoltat o serie de proiecte cu impact, cum ar fi: Zilele Carierei, AIESEC University, Marketing Summer School, Grow, Romania Youth Leadership Forum, Teaching Romanian Youth, Money Sense si Stagii de Practică Internațională (în jur de 500 de stagii anual).

Izabela Catîru

Chief Marketing Officer AIESEC