COD GALBEN: 12-08-2020 Intre 07:40 si 09:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita;

Comunicat de presă

Fac un apel astăzi către membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca în şedinţa de astăzi să implice societatea civilă în numirea titularilor în Consiliul Naţional al Audiovizualului, pe locurile vacante. Fac acest demers deoarece am văzut cu toţii că în ultima perioadă de timp, CNA nu şi-a îndeplinit sarcinile care îi sunt atribuite şi practic, este o instituţie nefuncţională, blocată. Concret, CNA nu a avut nicio reacţie faţă de încălcarea flagrantă a legii de către unele televiziuni, spaţiul audiovizual devenind astfel o junglă nesupravegheată, iar membrii acestei instituţii nu şi au făcut datoria pentru care sunt plătiţi din bani publici. Şi toate acestea s-au întâmplat deoarece persoanele numite politic în CNA s-au simţit datoare celor care i-au validat şi au răspuns comenzilor politice: să nu întreprindă nicio măsură legală împotriva celor care au încălcat legea.

Prin votul românilor de pe 16 noiembrie, s-a încheiat o etapă după 25 de ani de la Revoluţie, mesajul dat de cetăţeni fiind că vor un nou început pentru România. Românii doresc o schimbare profundă a modului în care se face politică în România şi că doresc ca instituţiile publice să fie funcţionale şi depolitizate ca în orice stat membru al Uniunii Europene.

Fac un apel pe această cale reprezentanţilor societăţii civile pentru a face nominalizări pentru membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului: oameni pregătiţi, echidistanţi şi neangrenaţi politic. Societatea civilă a reînceput să funcţioneze şi să aibă un cuvânt greu de spus în societatea românească şi este important să colaboreze cu structurile implicate în administrarea societăţii, pentru a găsi soluţiile potrivite.

Menţionez că astăzi, în şedinţa Birourilor Permanente reunite, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal vor solicita ca nominalizările titularilor în Consiliul Naţional al Audiovizualului să fie făcute din rândul societăţii civile.

Gigel Ştirbu

Preşedinte al Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor