Comunicat de presă - Salonul Calului

•  Comunicate
266 afişări

Comunicat de presă Salonul Calului devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitației din România

5003e6ba-389b-4063-ae8a-4bf19a9542f2

A treia ediție propune în premieră două zile de spectacol ecvestru și șase zile de concursuri internaționale de echitație de înalt nivel

București, 9 iulie 2014 — A treia ediție a Salonului Calului — Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activităților sportive, de divertisment și de show ecvestru din România, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitației, grație noii sale formule mai ample, mai versatile și foarte creative. Evenimentul reia dubla formulă consacrată la primele două ediții, însă propune în premieră două zile de spectacol ecvestru (week-end-ul 27-28 septembrie), respectiv un maraton competițional dedicat disciplinelor echitației: 6 zile de concursuri naționale și internaționale de echitație de înalt nivel (29 septembrie—5 octombrie).

Salonul Calului a pregătit, și de această dată, un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobații, voltije, 'Pas de deux' — dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstrații de ponei cu copii, proba sportivă 'Ride & drive', unde masinile și caii se întrec în viteză și frumusețe, concursul cu premii 'Cel mai frumos costum retro de la hipodrom', Cupa Salonul Calului etc. Agenda include și câteva programe în premieră: demonstrație ecvestră și moto sau spectaculosul 'Șut și gooooool!...din șa!' — meci de polo călare, curse de trap și de galop, demonstrație de atelaje în nocturnă, demonstrații Gighit etc.

În perioada 29 septembrie—5 octombrie, partea competițională a Salonului Calului ridică semnificativ standardele sportive ale echitației din România, prin Concursul internațional de sărituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar și prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. De asemenea, se va da startul unui concurs devenit tradițional: Concursul internațional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului București — Bucharest Grand Prix, aflat la a patra edi?ie consecutivă. La startul modulului competițional și-au anunțat prezența în jur de 100 de cai din țară și din Europa, dar și specialiști de prestigiu precum arbitrul internațional Gilbert Rémy (Luxemburg), un vechi susținător al Salonului Calului. În perioada 29 septembrie-1 octombrie, clubul va găzdui un modul intermediar dedicat prezentărilor de cai și de produse ecvestre specifice, precum și pregătirilor pentru primirea sportivilor internaționali.

'A treia ediție a este deplina confirmare și consacrare a unui eveniment complex și ambițios în România, care s-a transformat pe parcurs, așa cum ne-am dorit încă din faza de proiect, într-un brand românesc original și provocator. Față de primele două ediții, să le spunem de familiarizare a publicului cu frumusețea sportului nobil, am conceput această a 3-a ediție ca pe un regal al sportului ecvestru. Manifestările de înalt nivel competițional aflate în pregătire pentru ediția a treia, respectiv Concursul internațional de sărituri peste obstacole creditat FEI CSI*, Bucharest Grand Prix — Marele Premiu al Municipiului București, aflat la a 4-a ediție, anvergura tehnică și nivelul ridicat al probelor și al concurenților invitați la această ediție consacră Salonul Calului ca platformă sud-est europeană a echitației sportive', a declarat dr. Ozana Moraru, președintele clubului Equestria (foto).

Organizat de clubul de echitație Equestria din Tâncăbești (Snagov), Salonul Calului și-a propus să consacre în România un model ce are temă de inspirație faimosul Salon du Cheval din Paris.

Partenerii tradiționali ai evenimentului sunt, ca și la edițiile anterioare: Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Farmexpert, Romelectro, Jockey Club Român etc.

Parteneri media: Antena 3, Gazeta Sporturilor, Ziare.com, Business24.ro, Luxury, Photo Magazine, City Compass, Romania-Insider.com, The Money Magazine, The Intelligent Life — The Economist, Tonica, Senso Tv, totuldespreanimale.ro, dalar.ro.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înființat în anul 2010 de către Dr. Ozana și Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbești pe o suprafață de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcția clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs ?i manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, și deține 55 cai (25 proprii și 30 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și adulți, și amatori sau profesioniști. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internațional de sărituri peste obstacole FEI — Longines Grand Prix.

www.equestria.ro

www.salonulcalului-equestria.ro