Comunicat de presă - Federaţia Română de Karate WKC
VERONA - Cortină a căzut!

Competiţia europeană WUKF s-a încheiat! Timp de 5 zile oraşul lui Romeo şi Julieta a fost asediat de cele 43 de federaţii naţionale din 27 de ţări. 1572 de "gladiatori" karate-ka au umplut 'ARENA' sălii sporturilor din Verona disputându-şi cu ardoare o multă râvnita medalie europeană.
Federaţia Romană de Karate WKC - federaţie ce îşi are sediul în Cluj Napoca - a reuşit să deplaseze şi la acest eveniment, cu ajutorul parţial al MTS şi nemijlocit al cluburilor membre ale FRK WKC şi al sponsorilor ce doresc să sprijine parcursul European şi Mondial al federaţiei, un număr de 120 de sportivi.
46 copii, 26 cadeţi, 12 juniori şi 32 seniori alături de veteranii Eva Kerekes, Florin Ioniţă şi Curileac Florin au luptat cu entuziasm pentru România.
Reuşita lor a fost pe măsură, finalul competiţiei a reuşit să aducă din nou FRK WKC pe locul 1 în clasamentul federaţiilor participante şi României locul 2 pe naţiuni.
'Cele 99 de medalii obţinute au fost rezultatul a 10 ani de strategie gândită şi promovată în rândurile cluburilor FRK WKC, de antrenorii federali, Biroul Federal FRK WKC, multiplelor stagii naţionale alături de marii maeştri Christophe Pinna, Jean Pierre Fischer, J.M. Nekoofar, stagii asigurate de FRK WKC sportivilor, iar rezultatele acestei munci ne fac să fim mândri că suntem romani şi reprezentăm cu cinste ţara în competiţiile internaţionale' - a declarat ALEXANDRU GEORGE component al lotului naţional FRK WKC.
Tabelul medaliilor obţinute de cei 120 de sportivi romani participanţi la Campionatul European All Ages WUKF - Verona 2014 , se prezintă astfel:
1. Copii = 8 Aur; 8 Argint; 10 Bronz
2. Cadeţi = 10 Aur; 6 Argint; 9 Bronz
3. Juniori = 8 Aur; 3 Argint; 6 Bronz
4. Seniori = 12 Aur; 6 Argint; 10 Bronz
5. Veterani = 3 aur
Privind acest clasament conducerea federaţiei concluzionează faptul că predarea ştafetei performanţei în rândul sportivilor ce vin din urmă este asigurată, dorinţa copiilor de a călca pe drumul deschis de colegii lor mai mari seniorii fiind evident.
Odată cu lăsarea cortinei peste acest eveniment, un nou drum ne aşteaptă. Toţi cei care au participat cât şi colegii lor, ce i-au putut urmări "live" de acasă, mulţumită agenţiei naţionale de presă AGERPRES - care a însoţit delegaţia FRK WKC, vor reintra din nou în dojo-uri, îşi vor relua antrenamentele cu şi o mai mare dorinţă de performanţă - Campionatul Mondial pentru Copii, Cadeţi, Tineret şi Juniori WUKF - Szczecin 2014, bate la uşă.
Cu speranţa că rezultatele lor nu vor fi trecute cu vederea de responsabili MTS, de cei ce au putere de decizie în sportul românesc, sportivii delegaţiei FRK WKC - Verona 2014 - asigură pe toţi cei ce simt româneşte:
'Vom face totul ca voi şi ţara să fiţi mândri de noi - HAI ROMÂNIA'
Biroul de Presă FRK WKC