COD GALBEN: 20-06-2021 ora 10 Intre 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00 se va semnala instabilitate atmosferică

Conferinţa de lansare a proiectului CU MIC, CU MARE, DIN NOU LA ŞCOALĂ

Marţi, 3 iunie2014, ora 10,00, Hotel Novotel, Sala Marseille, Bucureşti
În numele Asociaţiei C4C - Communication for Community, am plăcerea de a vă invita la Conferinţa de lansare a proiectului 'Cu mic, cu mare, din nou la şcoală" (POSDRU/162/2.2/S/140741), implementat în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene din Gorj, Călăraşi şi Argeş.
Proiectul se va derula în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 şi îşi propune reducerea şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin programe de tip 'A doua şansă" destinate tinerilor şi adulţilor care au părăsit timpuriu şcoala şi prin menţinerea în educaţie a preşcolarilor şi elevilor cu dizabilităţi expuşi riscului de părăsire timpurie a şcolii în Regiunile Bucureşti - Ilfov, Sud - Muntenia şi Sud - Vest Oltenia.
Grupul-ţintă al proiectului este.format din tineri şi adulţi care au părăsit timpuriu şcoala / nu au absolvit învăţământul obligatoriu - ciclul primar, cadre didactice şi specialişti implicaţi în programul 'A doua şansă" şi elevi şi preşcolari cu dizabilităţi aflaţi în situaţie de risc de părăsire timpurie a şcolii.
În urma implementării activităţilor proiectului, 15 centre vor fi amenajate cu mobilier, aparatură şi instrumente didactice adecvate procesului de predare - învăţare pentru adulţi; 375 tineri şi adulţi vor fi consiliaţi psihologic şi vor participa în cadrul programelor de tip 'A doua şansă", 60 cadre didactice şi specialişti educaţionali vor fi instruite suplimentar pentru desfăşurarea programelor de acest tip; 200 de preşcolari / elevi cu dizabilităţi şi părinţii/tutorii acestora vor participa la ateliere de creaţie.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor centrale, membri ai unor ONG-uri implicate în proces, cadre didactice şi reprezentanţi ai mass-media care vor face o analiză asupra modului în care putem contribui la reducerea fenomenul de părăsire timpurie a şcolii.
În speranţa ca veţi răspunde favorabil invitaţiei noastre, vă rog să confirmaţi prezenţa dumneavoastră la eveniment până vineri, 30 mai 2014, ora 14,00, completând formularul de înregistrare disponibil la adresa: http://www.c4c.ro/c

Dan Ungureanu
Manager proiect