Comunicat de presă - Primăria sector 1

 •  Comunicate
185 afişări

COMUNICAT 1 din 4 locuitori ai Sectorului 1 colectează selectiv la domiciliu

1a513159-f405-45ee-89a3-b98ce8fc7c33

Hârtia, plasticul, metalul și sticla sunt aruncate separat de locuitorii Sectorului 1, colectarea selectivă devenind, în prezent, o practică comună în această zonă adminstrativă. Unul din patru locuitori colectează separat deșeurile menajere, deosebind, astfel, hârtia de plastic, metal și sticlă.

În anul 2009, 23 de asociații de proprietari din zonele Ion Mihalache și Calea Griviței intrau în contact cu recipientele de colectare selectivă. Atunci aflau că hârtia și cartonul trebuie aruncate în containerul albastru, sticla în recipientul verde, iar metalul și plasticul în cel galben.

Astăzi, peste 45.000 de locuitori ai Sectorului 1 colectează selectiv la domiciliu, programul 'Pre-colectează selectiv la tine acasă', inițiat de administrația locală, fiind extins la sute de asociații de proprietari din zonele: Calea Griviței (de la intersecția cu Str. Caraiman până la Podul Grand), Bd. Bucureștii Noi, Str. Turda, Bd. Mareșal Averescu, Bd. Banu Manta, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Iacob Felix, Str. Pajura, Str. Gării de Nord și Str. Știrbei Vodă.

Pentru colectarea selectivă a plasticului/metalului, sticlei și hârtiei/cartonului, compania Romprest — prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1 — distribuie către asociațiile de proprietari aproape 50.000 de saci lunar.

Până la sfârșitul anului, Primăria Sectorului 1 și-a propus să extindă programul de pre-colectare selectivă la domiciliu și în zona centrală — Calea Dorobanți, Bd. Iancu de Hunedoara, precum și în cartierul Dămăroaia.

Conștientizarea colectării selective a prins mai greu în rândul adulților care încă mai aruncă la comun deșeurile menajere cu celelalte tipuri de deșeuri reciclabile.

Succesul programului s-a datorat copiilor care, încă de la grădiniță, au fost familiarizați cu conceptul de colectare selectivă. Primăria Sectorului 1 a inițiat, încă din 2009, mai multe campanii de informare prin care elevii au fost învățați cum, și mai ales, de ce este bine ca deșeurile să fie colectate selectiv. 'Eco Rockfest', 'Lumea Ta? Curată!', O școală curată, un oraș curat!' sunt doar câteva dintre campaniile care și-au propus formarea în rândul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atât la școală, cât și în timpul liber, valorizând astfel respectul acestora față de natură și mediu.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton și plastic).

Totodată, Compania Romprest a amplasat pe domeniul public, în peste 500 de puncte fixe (zone aglomerate din sector: parcuri, mari intersecții), recipiente moderne destinate colectării diferențiate a celor trei tipuri de deșeuri: hârtie și carton, plastic&metal și sticlă.

București, 20 mai 2014

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe